Hands-on Samsung Galaxy S II


Zojuist heeft Samsung groots de Galaxy S II aangekondigd. Wij vonden tijd om ermee te spelen en willen naast high-res foto's onze eerste ervaringen met je delen tijdens deze exclusieve hands-on.

Wat als eerste opvalt aan de Galaxy S II is het Super AMOLED Plus-beeldscherm. Dit levert een mooie weergave met stukken meer detail dan z'n voorganger die nog van een Pentile-techniek gebruik maakte.

Samsung Galaxy S II front

De Samsung Galaxy S II heeft een lekker slank profiel. Aan de onderzijde zit een verdikking en ook rondom de camera zit een iets dikker gedeelte, maar weinig genoeg om in de weg te zitten. Daarnaast is het toestel minder bol dan eerst en wat hoekiger. Het geheel lijkt hierdoor wat professioneler.

Samsung galaxy s ii back

De achterzijde van de S II heeft een carbon fiber-achtige look gekregen. Iets wat hem wat ons betreft niet misstaat. Het oogt gelukkig ook wat minder goedkoop dan de plastic-look van de eerste Galaxy S. Een voordeel is dat door deze nieuwe achterkant het toestel wat meer profiel heeft gekregen en in theorie minder snel uit je handen zou vallen.

Samsung galaxy s ii in hand

Qua software zit het wel goed bij de Galaxy S 2; voorzien van Android Gingerbread 2.3.1. Ons testexemplaar had overigens nog wel af en toe te kampen met een vastloper. Iets dus wat Samsung er voor de release nog uit weet te strijken. Maar op zich was alles wel aanwezig om productieklaar te zijn, op de vastlopers na. Ook de dualcore-processor zorgt voor een lekker snel en rap geheel.

Samsung galaxy s ii detail

Al met al denken we dat Samsung met de Galaxy S II wel weer een winnaar in handen heeft. Een definitieve release-datum hebben we nog niet voor je, maar daar gaan we voor je achteraan.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel