Sony Ericsson lanceert Xperia pro

· 5 reacties


Sony Ericsson presenteerde zojuist in Barcelona de smartphone-lineup voor het komende jaar. Een aantal toestellen was al uitgelekt, maar dat gold niet voor de Xperia pro, een Android-telefoon met uitschuivend QWERTY-toetsenbord.

De Xperia pro draait op een 1Ghz Snapdragon processor, en wordt geleverd met de laatste versie van Android, 2.3 Gingerbread. Het toestel zal als belangrijkste concurrent de HTC Desire Z hebben. Net als de Xperia pro heeft dat toestel een 3,7 inch beeldscherm. Sony Ericsson installeert op de Xperia pro zijn eigen Android-skin, zoals we die ook van de Xperia arc kennen.

Sony Ericsson Xperia Pro
Sony Ericsson Xperia Pro

De Xperia pro is geschikt voor videobellen, doordat het toestel aan de voorkant een extra camera heeft. Aan de achterkant vind je een 8 megapixel camera. Video-weergave op de Xperia pro wordt verbeterd door de mobiele BRAVIA-technologie. Ook deze techniek werd geïntroduceerd op de Xperia arc. Al met al kan de Xperia pro dus geen verrassende nieuwe dingen, maar voegt het toestel weldegelijk wat toe aan het bestaande programma van Sony Ericsson. Met z'n volledige QWERTY-toetsenbord zal dit toestel vooral zakelijke gebruikers aanspreken.


Vermelde toestellen