Samsung presenteert Galaxy S II


Samsung heeft zojuist in Barcelona de Galaxy S gepresenteerd. Directeur Mobiel JK Chin van het Koreaanse bedrijf liet het nieuwe toestel aan de wereldpers zien in een volgepakt Palau Sant Jordi in de Spaanse stad.

De Samsung i9100 Galaxy S II, zoals het nieuwe toestel volledig heet, heeft net als veel concurrenten een dualcore processor, die door Samsung zelf gemaakt is. Het toestel is iets groter dan zijn voorganger. Net als de HTC Desire HD heeft dit toestel een 4.3 inch display. Samsung ontwikkelde een nieuwe versie van de veelgeprezen AMOLED-schermen: Super AMOLED Plus. Dat maakt het mogelijk om de smartphone nog dunner te maken. De Galaxy S II is slechts 8.49 mm dun.

Samsung Galaxy S II overview

De camera aan de achterzijde de Galaxy S II ondersteunt het opnemen van video’s in 1080P Full HD. Het toestel heeft twee camera’s: aan de voorzijde een exemplaar van 2 megapixels, aan de achterzijde een 8 megapixel camera.

Hubs

Samsung introduceert een aantal nieuwe applicaties, die het hubs noemt. Daarvan zijn er vier: De reader hub, de music hub, de game hub en de social hub. De namen spreken grotendeels voor zichzelf. Met de game hub gaat Samsung de concurrentie aan met Sony Ericsson, dat onlangs al een eigen gaming applicatie aankondigde. De social hub biedt integratie van de welbekende sociale netwerken.

Samsung hubs

Het Koreaanse bedrijf noemt de Galaxy S II een ‘evolutie’ van de Galaxy S. Dat toestel was, volgens Thomas Richter, Samsung directeur telecommmunicatie, een revolutie. Zoals gezegd wordt het scherm dunner en het toestel dikker. Tegelijkertijd wist Samsung een batterij met een hogere capaciteit te plaatsen, waardoor de beltijd behoorlijk hoger wordt.

Adobe

Bij de presentatie van de Galaxy S II werd tijd gemaakt voor David Wadhwani van Adobe, die uitgebreid verteld over de mogelijkheden van Flash op de Android-producten van Samsung. Samsung daagt daarmee duidelijk Apple uit, dat nog steeds geen Flash ondersteunt op de iPhone en de iPad, en dat ook niet van plan lijkt te doen.

De nieuwe smartphone zal beschikbaar zijn in twee varianten: met en zonder een NFC-chip. Near Field Communication is helemaal hot. Meerdere toestellen met deze techniek zijn al gepresenteerd. Nu is het wachten op de eerste toepassingen van de techniek. Hoe meer toestellen NFC ondersteunen, hoe interessanter het wordt om in de techniek te investeren.Praat mee over dit artikel