Beeld Oppo Find X5 Pro met Hasselblad-camera verschenen


Er is beeldmateriaal van de aankomende Oppo Find X5 Pro verschenen. Het nieuwe vlaggenschip is hierop in het wit en zwart te zien. Uit de promobeelden blijkt er een samenwerking te zijn met Hasselblad en dat er binnenin gebruik is gemaakt van MariSilicon.

De aankomende Oppo Find X5 Pro is de beoogde opvolger van de Find X3 Pro. Het getal 4 wordt wederom overgeslagen vanwege Chinees bijgeloof. De beelden maken duidelijk dat beide telefoons van hetzelfde ontwerp gebruikmaken. Zo stijgt de cameramodule geleidelijk op uit de glossy achterzijde.

Oppo Find X5 Pro in white and black
De Oppo Find X5 Pro in het wit en zwart

Vooral de samenwerking met Hasselblad valt op. Deze Zweedse fabrikant van camera's werkte voorheen vooral samen met OnePlus, iets wat resulteerde in de OnePlus 9 en 9 Pro. Hasselblad stapt echter niet over van team. Zowel Oppo als OnePlus zijn eigendom van BBK Electronics en is al langer bezig om beide merken samen te voegen.

Dubbele 50MP camera

Wat de Hasselblad-samenwerking concreet voor de Oppo Find X5 Pro betekent is nog onduidelijk, wel lijkt bekend dat het toestel beschikt over een dubbele Sony IMX766-sensor van 50MP en een 13MP telephoto-camera om mee in te zoomen. Uit een rapport van Winfuture wordt gesteld dat het zoomniveau 5x bedraagt met 20x digitaal.

Oppo Find X5 Pro Hasselblad camera and MariSilicon

Oppo heeft verder de naam 'MariSilicon' achterop de camera geprint. Deze zelfontwikkelde chip lijkt enkele camerafuncties te gaan verzorgen. Van een volledige mobiele processor lijkt echter geen sprake; het gerucht is dat de Snapdragon 8 Gen 1 van Qualcomm de rest van de rekenkracht op zich neemt. Duidelijkheid hierover horen we mogelijk eind februari, begin maart. Dan start in Barcelona het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC).

Via: @Evleaks


Prijsvergelijker Oppo Find X5 Pro
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
Ben abonnement € 32,00 € 0,00 200 2 GB 4G+ Bekijk
Odido abonnement € 37,00 € 0,00 120 2 GB 5G Bekijk
Vodafone abonnement € 38,00 € 0,00 150 3 GB 5G Bekijk
KPN abonnement € 42,00 € 0,00 150 12 GB 5G Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Oppo Find X5 Pro


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel