Geruchten Samsung Galaxy SIV nemen vreemde wending

· 3 reacties


We zien de laatste tijd steeds meer geruchten voorbij komen over de opvolger van de Galaxy S III. Zo zou Samsung niet van eigen componenten gebruikmaken zoals de processor, het display en de camerasensor maar die van de concurrentie toepassen.

Het lijkt een no-brainer dat de opvolger van de Galaxy S3 met een eigen Exynos-processor wordt uitgerust. Mogelijk zelfs de onlangs aangekondigde octacore. Maar blijkbaar gaat de massaproductie daarvan niet helemaal naar wens of zijn er andere problemen en zoekt Samsung nu naar alternatieven. Eén daarvan is een Qualcomm Snapdragon 600, dezelfde processor als in de nieuwe HTC One. Deze zou dan op 1,9 GHz moeten draaien.

Samsung Galaxy S4 bootscreen?
Is dit het opstartscherm van de Galaxy S4?

Een ander opvallend gerucht is het beeldscherm. We weten haast niet beter dat Samsung's vlaggenschip altijd met een eigen AMOLED-scherm wordt uitgerust. De Galaxy S4 zou wel eens met een 4,99 inch Full HD SoLux-scherm uitgerust kunnen worden. Ook van de HTC One wordt gezegd dat dit een SoLux-display is. Mocht Samsung inderdaad afstappen van AMOLED dan zou dat wel eens iets positiefs kunnen zijn. Naar verluidt wilde Samsung gebruikmaken van wederom een afwijkende pixelindeling enigszins vergelijkbaar met PenTile.

Sony camera

Ook de cameramodule zou niet van huize Samsung zijn. Volgens geruchten zou het gebruik willen maken van een Sony Exmor RS sensor, dezelfde als in de Xperia Z. Hiermee zou de Galaxy S IV, het vlaggenschip van Samsung, voornamelijk uit componenten van concurrenten bestaan. Voor een bedrijf als Samsung, dat zelf veel componenten levert, toch een beetje een teleurstelling.

Aluminium frame

Goed nieuws is dat het frame van de Galaxy S IV vermoedelijk uit aluminium bestaat met een plastic batterijcover. Het toestel zou 140,1 x 71,8 x 7,7 mm meten, 138 gram wegen en uitkomen in uitvoeringen van 16, 32 en 64 GB. Mogelijk wordt de S4 al op 14 maart aangekondigd.

Bron: Sammobile.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S III i9300

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S III i9300


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel