Zijn dit de specificaties van de Samsung Galaxy S IV?


Samsung is achter de schermen allang bezig met de Galaxy S4, maar de vraag is even wat voor nieuwigheid deze telefoon allemaal brengt en met welke specificaties? Een Koreaanse bron denkt het echter wel te weten.

In een notendop komt het er op neer dat de Galaxy S IV over een 4,99 inch Full HD AMOLED beeldscherm beschikt. Dat klinkt leuk, Full HD, maar als Samsung weer gebruik maakt van PenTile dan zijn wij iets minder enthousiast.

Phone display comparison
Het huidige scherm van de Galaxy S3 kan niet tegen de concurrentie op
Foto: Gizmodo

Voor de introductie van de Galaxy S3 werd al aangenomen dat Samsung het gelukt was om een hoge resolutie AMOLED-scherm met reguliere RGB-indeling te produceren. Helaas liep het tegen productieproblemen aan die hopelijk nu zijn opgelost. Probleem echter is dat de concurrentie en masse is overgegaan op Full HD-schermen. En daardoor kan Samsung niet achterblijven. Het zou daarom goed kunnen dat ook ditmaal voor Pentile is gekozen. Dat hoeft niet perse een probleem te zijn want een resolutie van 1920 bij 1080 pixels in een oppervlakte met een diagonaal van 4,99 inch levert een PPI op van 441. Veel meer dus dan we met het oog kunnen waarnemen. Dit paneel zal Samsung tijdens de CES-beurs begin volgend jaar tentoonstellen dus hopelijk weten we dan meer.

2 GHz Exynos 5450?

Ook nieuws op het front van de toekomstige S4-processor. Een andere bron meldt dat dit een quadcore Exynos 5450 chip is draaiend op 2.0 GHz. Deze chipset zou gebaseerd zijn op Cortex A15 en is minder zuinig met energie dan de huidige Cortex A9 in de Galaxy S3.

Exynos 5
De Exynos 5250 was nog vooral bedoeld voor tablets

Dat probleem zou opgelost kunnen worden met een (nog) grotere batterij. Een andere mogelijkheid is dat Samsung kiest voor een hybride oplossing waarin het Cortex A15 afwisselt met oudere maar energiezuinige Cortex-kernen. Toeval wil dat Samsung een dergelijke processor op 19 februari wil aankondigen. Deze big.LITTLE processor telt in totaal acht cores. Vier daarvan zijn gebaseerd op Cortex A15 en draaien op 1,8 GHz. De overige vier zijn van het type Cortex A7 en draaien op 1,2 GHz. Door krachtige cores met energiezuinige cores te combineren moet in theorie een telefoon krachtig genoeg maar toch de dag kunnen doorkomen.

Bron: Asiae.co.kr


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S III i9300

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S III i9300


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel