Huawei voegt Face Unlock en AR Lens toe aan Mate 10 lite


De onlangs door ons geteste Huawei Mate 10 Lite krijgt er binnenkort twee trucjes bij: ontgrendelen dankzij gezichtsherkenning en effecten en achtergronden toevoegen aan je foto's. Huawei rolt de update eerst kleinschalig uit en hoopt dat eind maart 2018 iedereen de update binnen heeft.

Het is niet uitzonderlijk dat fabrikanten vrij grote wijzigingen later via een update beschikbaar stellen, bijzonder is het wel. Vaak zit er veel tijdsdruk op om een product zo snel mogelijk op de markt te krijgen en dan schieten sommige functies er nog wel eens bij in. We zien het ook wel eens anders; dan werken functies half of niet. Dan liever wat langer wachten dan een gebroken product uitbrengen. Huawei doet dat wat betreft best slim met haar Mate 10 Lite. Was het toestel al erg modern dankzij z'n langgerekt scherm met dunne randen en 4 camera's, de toevoeging van gezichtsherkenning maakt hem nog meer 'future-proof'.

Gezichtsherkenning, of Face Unlock zoals Huawei het noemt, werkt op twee manieren. Meteen na het indrukken van de powerknop, of via 'swipe to unlock'. Die laatste is vooral handig wanneer je de notificaties op je lock-scherm pas wilt laten zien na het herkennen van je gezicht. Daarna kom je door te vegen over het vergrendelscherm op het thuisscherm uit. Een extra stap maar wel één waarmee je je privacy iets strakker in de hand houdt. Uit het meegeleverde videomateriaal maken we op dat de functie ook werkt wanneer je een pet of zonnebril draagt.

AR Lens

Verder nieuw zijn is de AR Lens die als effect in de camera-app te vinden is. Je kunt hiermee achtergrond toevoegen aan een selfie of jezelf van een masker voorzien. Het klinken stuk voor stuk functies die je mogelijk herkent van de iPhone X; een veel duurder toestel. Huawei geeft helaas geen specificaties over hoe veilig gezichtsherkenning is ten opzichte van bijvoorbeeld vingerafdrukherkenning. In theorie zou gezichtsherkenning best veilig kunnen zijn dankzij de dubbele selfiecamera, maar we weten niet zeker of die daar ook voor gebruikt wordt. Eind maart moet de update naar alle eigenaren van een Huawei Mate 10 Lite zijn uitgerold, daarvoor krijgen willekeurig 1.000 gebruikers de mogelijkheid de update te testen.


Prijsvergelijker Huawei Mate 10 Lite

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Mate 10 Lite


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel