Huawei Mate 10 Lite nog voor aankondiging te koop


Noem ons ouderwets maar in onze tijd kondigden fabrikanten gewoon nog eerste telefoons netjes aan voordat ze in de winkel lagen. Huawei denkt daar klaarblijkelijk heel anders over en plaatst de Mate 10 Lite nu al in de schappen.

Er was overigens al wel het nodige uitgelekt van het toestel waardoor we niet zo enorm verbaasd zijn. Toch hielden we rekening met een lancering die pas over 5 dagen zou plaatsvinden. Ons maakt het niet uit, wij begroeten deze phablet met minimale schermranden even hartelijk. Naast een groot 5,93 inch scherm met 18:9-verhouding beschikt de Mate 10 Lite over dubbele camera (16 + 2 megapixel). Wat niet was uitgelekt is dat je een statief ontvangt bij je bestelling.

Huawei Mate 10 Lite

Ook krijgt de Huawei Mate 10 Lite een lager prijskaartje mee dan vooraf gedacht. In plaats van de genoemde 379 euro moet hij 'slechts' 349 euro kosten. Toch 30 euro goedkoper en daarmee geen gek bedrag voor een Dual SIM-telefoon met dergelijke eigenschappen en met een metalen behuizing. Huawei lanceert de 10 Lite met Android 7 en we gaan er toch een beetje vanuit dat aan een update naar 8.0 Oreo gewerkt wordt. Het duurt trouwens nog wel even voordat je een Huawei 10 Lite in huis hebt; de eerste beschikbaarheid is begin november. Mocht je intussen ook de Honor 7X tegenkomen en gelijkenissen zien; dat klopt. Het gaat hier om hetzelfde toestel.

(via)


Prijsvergelijker Huawei Mate 10 Lite
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Graphite Black
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Mate 10 Lite


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel