Waterdichte BlackBerry Motion zonder toetsenbord aangekondigd


Sneller dan verwacht is de BlackBerry Motion officieel aangekondigd. Het is de allereerste BlackBerry met een waterdichte behuizing. Wel ontbreekt het kenmerkende toetsenbord waar de BlackBerry-telefoons om bekend staan. Net als voorgaande modellen wordt ook de Motion door TCL gemaakt en verkocht onder de naam BlackBerry.

Krap een dag na het uitlekken van foto's van de Motion is het toestel in Dubai officieel aan de wereld getoond. De BlackBerry Motion is en 5,5 inch Full Touch-smartphone dus zonder toetsenbord maar wel met waterdichte IP67-behuizing. Hij is daarmee niet zo waterbestendig als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 die met een IP68-rating iets hoger scoort. Voorop zit onder het scherm een knop met een ingebouwde vingerafdrukscanner.

BlackBerry Motion

Achterop treffen we een 12 megapixel camera met dubbele LED-flitser aan. TCL maakt gebruik van een Sony IMX378-sensor met een vrij keurige f/2.0 lens waardoor op papier ook in het schemer duidelijk belichte foto's geschoten kunnen worden. De snelheid van de autofocus lijkt gegarandeerd door de aanwezigheid van PDAF (phase detection autofocus). Binnenin ligt tot slot nog een 4000 mAh grote batterij die snel opgeladen kan worden dankzij de Quick Charge 3.0 ondersteuning. De BlackBerry Motion komt voorlopig alleen in enkele landen in het Midden-Oosten uit en zal beschikbaar zijn in de kleur zwart en met 32 GB aan opslaggeheugen. Onduidelijk is nog of het toestel ook elders, bijvoorbeeld in Nederland, verkocht zal worden.


Prijsvergelijker BlackBerry Motion

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Motion


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel