"Symbian wordt uitgefaseerd"

· 5 reacties


Het ziet er niet goed uit voor Symbian nu Nokia het besturingssysteem van Microsoft omarmt heeft. Volgens de berichten zal Nokia op de langere termijn geen gebruik meer maken van Symbian.

Een en ander blijkt uit een grafiek die Nokia vandaag gepubliceerd heeft. Het spreekt boekdelen. Symbian zal op de langere termijn niet meer toegepast worden door Nokia. En daarmee lijkt een einde te komen aan een tijdperk.

Nokia webcast

Symbian bestaat namelijk alweer een tijdje. Het is ontstaan uit het EPOC systeem van Psion. Later werd Symbian verzelfstandigd onder de Symbian Foundation, ging open-source en werd marktleider voor mobiele besturingssystemen. Het ging echter snel bergafwaarts toen Apple met de iPhone kwam en raakte nog verder in het bedrang toen Android sterk in opmars kwam. Het kon niet goed aanhaken bij nieuwe trends en ontwikkelingen en fabrikanten haakten massaal af. Tot Nokia die de ontwikkeling van Symbian weer in eigen beheer nam. Nu lijken de laatste dagen van Symbian toch echt geteld nu ook Nokia er op termijn afstand van lijkt te doen. Overigens zullen nog dit jaar wel Symbian-toestellen uitkomen en zal er nog steeds ondersteuning voor het platform zijn.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel