Microsoft werkt aan Windows 10-ondersteuning voor instapmodellen zoals de Lumia 520

· 1 reactie


Mogelijk krijgen ook Windows Phones met slechts 512 MB aan werkgeheugen de vernieuwde Windows 10-update. Microsoft werkt er aan maar kan niets beloven. Mogelijk krijgen sommige modellen de update wel en anderen weer niet.

Eerder nog leken modellen met 512 MB aan RAM-geheugen zoals de 520 en de 530 uitgesloten te worden voor de gratis Windows 10-update. Echter Windows-baas Joe Belfiore tweet nu dat het bedrijf toch werkt aan ondersteuning voor deze zogenaamde instapmodellen. Alhoewel hij benadrukt dat de update niet voor alle modellen uitkomen noemt hij wel specifiek de Nokia Lumia 520, dus daarvan lijkt het waarschijnlijk dat de Windows 10-update beschikbaar komt.

Nokia Lumia 520
De Lumia 520 mag uitkijken naar Windows 10

Microsoft vecht met Windows Phone vooral aan de onderkant van de markt. In de statistieken doen dan vooral de goedkopere modellen het erg goed. Dat zijn nou net de modellen met weinig werkgeheugen en het zou dan ook vreemd zijn als Microsoft uitgerekend deze modellen uit zou sluiten voor de Windows 10-update.

Windows 10 voor telefoons

Microsoft kondigde Windows 10 aan in oktober van 2014. Dit besturingssysteem draait zowel op PC's, tablets als mobiele telefoons. De eerste demo's op een smartphone zagen we echter pas in januari van dit jaar. Het bedrijf hoopt nog deze maand de eerste beta-versie te kunnen vrijgeven aan geregistreerde ontwikkelaars. Dan komt onwaarschijnlijk meer informatie naar boven over details. Windows 10 voor mobiele telefoons krijgt in ieder geval een vernieuwd notificatiescherm en instellingenmenu alsmede ondersteuning voor nieuwe hardware zoals de Snapdragon 810-processor van Qualcomm.

Bron: @joebelfiore


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel