Apple iPhone 15 Pro met USB-C poort duikt vroegtijdig op


Apple kondigt nieuwe iPhones doorgaans in het najaar uit. Het is daarom wat merkwaardig dat we al in de winter voorafgaand een blik krijgen van het nieuwe toestel. En toch is dat precies wat er gebeurt met het uitlekken van deze foto's.

We zien op onderstaande foto een dunne metalen rand met onmiskenbaar een USB-C poort. Op zich niets geks ware het niet dat we volgende de bron kijken naar de iPhone 15 Pro. En een USB-C poort op een iPhone heeft zich tot op heden nog niet voorgedaan. Maar nieuwe regelgeving en voortschrijdend inzicht veranderen dat.

Photo showing the bottom of the upcoming Apple iPhone 15 Pro with USB-C port
Eindelijk USB-C voor de iPhone?

Denk overigens niet dat USB-C alleen voorbestemd is voor de iPhone 15 Pro nu we hier alleen de Pro-versie zien. Apple zou voornemens zijn de gehele iPhone 15-familie van de handige universele poort te voorzien. Wel zou het volgens eerdere geruchten de niet Pro-modellen een langzamere versie geven. Iets waar we, indien waar, geen goed woord voor over hebben.

Rondere zijkanten

De opgedoken foto laat nog iets goed zien. Namelijk de licht afgeronde zijkanten. De iPhone 14 kent een vrij hoekig ontwerp. Smaken verschillen maar wij vinden de lichte ronding stukken beter lijken. Verder oogt de indeling hetzelfde als bij de iPhone 14 Pro. Met links en rechts van de oplaadpoort pentalobe-schroeven en daar weer naast een speaker-gaten met gaas ervoor.

Ook CAD-tekeningen

Naast een echte foto doken er ook CAD-tekeningen op van het toestel. Of dat toeval is of niet durven we niet te zeggen. Ook hier zien we de rondere zijkanten terug maar dat is niet het enige wat anders is. Zo worden de schermranden dunner en de camera's dikker.

Apple iPhone 15 Pro CAD render showing the differences with the current iPhone 14 Pro
Dunnere randen voor de iPhone 15 Pro vergeleken met de iPhone 14 Pro

Boven- en onderstaande tekeningen zijn afkomstig van China en worden doorgaans door hoesjes-fabrikanten gebruikt om passende producten te maken. Dat ze nu al definitief zijn zegt iets over hoe makkelijk Apple zich er jaarlijks van af maakt.

CAD render showing the Apple iPhone 15 Pro from the back and side
Camera's steken nog meer uit

Mogelijk heeft Apple een goede reden voor een dikkere cameramodule. Mogelijk past Apple grotere sensoren toe al valt ook nog niet uit te sluiten dat de iPhone 15 Pro een camera met periscooplens krijgt. Deze zijn in staat om verder in te zoomen zonder kwaliteitsverlies. Verder dan de huidige 3x. Andere fabrikanten passen deze al langer toe.

Ook wordt verwacht dat Apple geen fysieke knoppen meer gebruikt maar capacitieve knoppen. Deze simuleren het gevoel van aanraking middels een trilmotor. Iets soortgelijks deed Apple al eerder met de Touch ID-knop en de Magic Trackpad.

Via: (1), (2)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel