OnePlus toont OnePlus 11 Concept tijdens MWC 23


Vroeger hadden we LG dat zo nu en dan proefballonetjes opliet. Met het wegvallen van de Zuid-Koreanen op het wereldwijde smartphone-toneel is het OnePlus die in haar voetsporen wil treden. Ze tonen ditmaal een concept telefoon in de vorm van de OnePlus 11 Concept.

OnePlus is geen onbekende met het tonen van concept-telefoons. Wat te denken van de Concept One met z'n verdwijnende camera's. OnePlus toonde het toestel tijdens de CES-beurs in 2020. Tot een lancering kwam het niet. Daar was het OnePlus vermoedelijk ook niet om te doen. Datzelfde geldt waarschijnlijk voor deze OnePlus 11 Concept.

OnePlus 11 Concept with some sort of cooling system
OnePlus 11 Concept van dichtbij

Vermoedelijk is het een variant van de bestaande OnePlus 11 maar dan ziet hij er heel anders uit. OnePlus heeft een lange lichtgevende strip op de achterkant geplaatst. Daarin zit wat lijkt op vloeistof. Het geheel doet wat denken aan de leidingen van vloerverwarming. En die link is nog niet zo gek bedacht. Want het systeem is vermoedelijk bedoeld om warmte van de processor te verspreiden.

Mogelijk nieuw koelsysteem

In een filmpje dat OnePlus op haar Twitter-tijdlijn geplaatst heeft zien we namelijk meer van het concept. Hierin wordt de nadruk op hitte gelegd. Mogelijk kijken we dus naar een nieuw koelsysteem. Of deze in praktijk erg praktisch is zal moeten blijken. Maar daar horen we maandag 27 februari graag meer over. Dan start namelijk in Barcelona de 2023-editie van het Mobile World Congress (MWC).


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel