HTC Desire S hands-on

· 5 reacties


HTC presenteerde zojuist de Desire S, de opvolger van de HTC Desire. Het toestel was direct te zien op de stand van HTC op het MWC, dus wij hadden de kans om kort met het toestel te spelen.

Het eerste dat opvalt als je de oude Desire gewend bent, is dat dit toestel geen optische aanwijzer meer heeft. Dat maakt niet dat het toestel lastiger te bedienen is. Alle menu-acties kun je prima op op het touchscreen doen. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar wij vinden dat de verandering van het design van de Desire goed uitpakt. Net als de Legend heeft dit toestel een aluminium unibody. Het geeft het toestel een fraaie uitstraling.

HTC Desire S front

Hardware

De hardware die we in het toestel vinden, spreekt minder tot de verbeelding: een 1,2 GHz singlecore-processor is zeker voldoende om het toestel uitstekend te laten werken, maar in vergelijking met toestellen die door andere fabrikanten zijn gepresenteerd haalt de Desire het net niet. Met een 3,7 inch scherm is het toestel ook een stuk kleiner dan de 4,3 inch topmodellen van LG en Samsung. Het toestel is trouwens ook iets goedkoper. Voor velen zullen de specs echter een teleurstelling zijn.

HTC Desire S camerahole
De cameramodule is diep verzonken, met loze ruimte tot gevolg

Wat ons opviel tijdens de hands-on was dat de camera behoorlijk diep verzonken is in het toestel. Ook het glaasje wat voor bescherming zorgt zit verzonken waardoor er flink wat ruimte ontstaat om vuil te verzamelen. Dit lijkt ons niet de bedoeling en het is te hopen dat HTC dit nog weet op te lossen voordat het toestel in de winkel ligt.

Legend-opvolger?

Tezamen maakt het, dat dit toestel volgens ons niet als de opvolger van de Desire moet worden gezien, maar als de opvolger van de Legend. De focus van HTC ligt meer op het design van het toestel, en minder op de hardware. De adviesprijs van de Desire S ligt maar een paar tientjes hoger dan die van de Legend een jaar geleden lag. Wie begin 2010 voor een smartphone ging met goede prestaties, net onder de top, maar wel voor een betaalbare prijs, kwam bij de Legend uit. Wie dat in 2011 doet overweegt misschien een Desire S, hoewel andere fabrikanten ook met goede smartphones zijn gekomen.

HTC Desire S top

HTC Sense

De software op de Desire S is duidelijk een evolutie van HTC Sense. Wat opviel was het veranderde notificatie-gebied. Deze heeft nu tabbladen gekregen, zodat je de belangrijkste services snel om kunt zetten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel