HTC presenteert smartphones voor 2011

· 2 reacties


HTC heeft zojuist een serie nieuwe smartphones gelanceerd. In 2011 komt het Taiwanese merk met een de Incredible S, de Desire S, en twee Facebook-telefoons; de Salsa en ChaCha. Ook de HTC Wildfire krijgt een update: de Wildfire S.

Tegenvaller is dat HTC in geen van de nieuw gepresenteerde toestellen een dualcore-processor plaatst, terwijl de concurrentie dat in ruime mate wél doet. Dit hoeft niet perse een negatieve invloed op de prestaties van een toestel te hebben, maar de ervaring leert dat dualcore-telefoons sneller zijn. Ook komt HTC niet met een toestel met NFC, een nieuwe techniek die door andere fabrikanten wel geadopteerd is. Het valt te hopen voor HTC dat het door het ontbreken van dualcore-toestellen geen achterstand op de concurrentie oploopt. Bij de presentatie van de toestellen beloofde HTC in de toekomst met dualcore-toestellen te komen.

Desires
HTC Desire S

De Desire S is één van de nieuwe topmodellen van HTC. Net als de Desire heeft dit toestel een Super LCD scherm van 3,7 inch, waardoor de smartphone beter in je broekzak past dan zijn grotere broer, de Desire HD. Het toestel heeft een singlecore processor van Qualcomm, die geklokt is op 1,2 Ghz. Het gaat daarbij om hetzelfde exemplaar als ook in de Desire HD zit.

2.3 Gingerbread

De HTC Desire S draait op Android 2.3 Gingerbread, en heeft een verbeterde versie van HTC Sense aan boord. Met deze nieuwe versie is het mogelijk om je telefoon van afstand te localiseren en eventueel te blokkeren. Een verbetering ten opzichte van de HTC Desire, is dat de HTC Desire S ook een camera aan de voorzijde heeft. Het is daardoor ook mogelijk om met dit toestel te videobellen. De camera aan de achterzijde heeft een resolutie van 8 megapixel. De Desire S komt in het tweede kwartaal van 2011 naar Europa. HTC adviseert een prijs van 469 euro.

Incredibles
HTC Incredible S

Incredible S

Een ander toestel dat naar Europa, en dus naar Nederland komt, is de HTC Incredible S. Dit toestel is de opvolger van de HTC Droid Incredible, een toestel dat alleen voor de Amerikaanse markt gemaakt wordt. Dit toestel heeft een 4 inch scherm, en zit daarmee precies tussen de HTC Desire S en de Desire HD in. Het toestel wordt aangedreven door een 1 GHz processor van Qualcomm. Kleine teleurstelling hierbij is dat het toestel bij introductie op Android 2.2 Froyo draait. Het toestel is vanaf maart te krijgen voor 519 euro.

Facebook

Het was geen verrassing meer dat HTC ook met twee Facebook-toestellen komt, omdat beide toestellen gisteren al uitlekten. De HTC ChaCha heeft een volledig toetsenbord op de voorzijde van de telefoon, maar heeft ook een 2.6 inch touchscreen. Het toestel is licht gebogen, waardoor het volgens HTC makkelijker te bedienen is. De ChaCha heeft een 600 Mhz processor van Qualcomm, hetzelfde exemplaar als ook in de HTC Legend te vinden is. De HTC ChaCha draait op Android 2.3 Gingerbread.

Htc facebook
HTC Salsa (links) en ChaCha

De andere Facebook-telefoon die gepresenteerd werd, is de HTC Salsa. Dit toestel kun je zien als een Facebook-variant van de Legend, maar dan met Android 2.3 Gingerbread. Het scherm van de Salsa is een fractie groter dan die van de Legend: 3.4 inch. De resolutie is wel hetzelfde op 480 x 320 pixels. Zowel de HTC ChaCha als de Salsa hebben een speciale Facebook-knop, die oplicht als je een actie op Facebook kunt ondernemen. Na het maken van een foto met de 5 megapixel camera van de Salsa attendeert het toestel je met het oplichten van deze knop op de mogelijkheid de foto op Facebook te plaatsen. Met één druk op de knop is je foto daarna zichtbaar voor je Facebook-vrienden.

Sense voor Facebook

Speciaal voor deze toestellen maakte HTC een Facebook-versie van Sense, waardoor de updates van je Facebook-vrienden op nog meer plaatsen te vinden zijn. Facebook-berichten zijn geïntegreerd met de Inbox van het toestel, waardoor er minder onderscheid is tussen een SMS en een reactie op je Facebook-profiel. Een handige feature als je veel gebruik maakt van het Amerikaanse social network. De consumentenadviesprijs van de toestellen bedragen 299 euro voor de ChaCha en 369 euro voor de HTC Salsa. De toestellen komen in juni en juli.

Wildfires
HTC Wildfire S

Wildfire S

HTC denkt ook aan de onderkant van de Android-markt, en komt met de Wildfire S. Met dit toestel wordt het grootste nadeel van de Wildfire opgelost: het scherm. De resolutie is behoorlijk verbeterd, en het scherm is iets groter geworden. De specificaties van de HTC Wildfire S zijn daardoor nagenoeg gelijk aan die van de huidige Legend: een 3.2 inch scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels, en een 600 Mhz processor. Ander opvallend detail: dit toestel heeft Bluetooth 3.0 De Wildfire S komt in het tweede kwartaal van 2011 naar Nederland. De adviesprijs van het toestel zal 269 euro zijn.Praat mee over dit artikel