Hands-on Sony Ericsson Xperia Play


Nu telefoons vandaag de dag over behoorlijk wat entertainment-mogelijkheden beschikt wordt het tijd dat we een volgende fase ingaan. Sony Ericsson begrijpt ons en geeft ons de Xperia Play, alias de PlayStation-telefoon. Wij deden een hands-on.

Ondanks dat de Xperia Play beschikt over een uitschuifbaar gamepad, is het toestel toch nog relatief dun gebleven; 16 millimeter. Natuurlijk, er zijn dunnere telefoons verkrijgbaar maar die beschikken niet over een ongekende gaming-mogelijkheden!

Sony Ericsson Xperia Play gaming

De Sony Ericsson Xperia Play wordt geleverd met tot 7 voorgeïnstalleerde games. Al werd tijdens onze demo gesproken van 'slechts' 5 waaronder in ieder geval Asphalt en Star Battalion. Het spelen van deze titels deed ons erg denken aan gamen op de eerste PSP. Het is daar ook erg goed mee vergelijkbaar. De graphics waren redelijk soepel en het toestel was opvallend responsief. Grappig dat ook alle PSP-knoppen aanwezig zijn en je er direct intuïtief gebruik van maakt. Tenminste als je wel eens eerder met een PSP hebt gespeeld.

Sony Ericsson Xperia Play game keys

Spellen voor de Sony Ericsson Play moeten apart worden ontwikkeld. Het schijnt voor ontwikkelaars niet mogelijk te zijn om bestaande PSP-spellen 1-op-1 te porten/migreren naar het Android-platform. Dit belet natuurlijk wel de stroom beschikbare games, al begint de Xperia Play wel met een redelijk aantal spellen. Die kosten trouwens rond de 5 EURO per stuk en zijn gewoon via de Android Markt verkrijgbaar.

Sony Ericsson Xperia Play error

Sony Ericsson had een aantal exemplaren van de Xperia Play beschikbaar om mee te spelen. Van de vier waar wij mee gespeeld hebben gaven er twee uiteindelijk bovenstaande foutmelding. We gaan er op dit moment maar even vanuit dat het hier om een onschuldig firmware-probleem gaat wat Sony Ericsson er voor ons uit gaat strijken. En anders kun je alvast wennen aan het screenshot.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel