Game-telefoon Xperia Play eindelijk getoond


Sony Ericsson heeft de Xperia Play aan de wereldpers laten zien. Nadat het toestel eerder al in de pauze van de superbowl te zien was, werden vandaag de specificaties van de telefoon bekend.

De Xperia Play krijgt een 1 Ghz processor. Het gaat hier om een 'gewoon' singlecore-exemplaar. Het Android-toestel heeft een 4 inch-touchscreen met een resolutie van 854 x 480 pixels, een formaat dat we op meerdere toestellen van Sony Ericsson zien. De telefoon heeft twee camera's, één aan de voorkant voor videobellen, en één aan de achterkant voor het maken van foto's en video's. De camera aan de achterkant is er een van 5 megapixels.

Xperia play

Met z'n uitschuivende gamepad is de Xperia Play natuurlijk vooral gericht op verstokte gamers. Op de telefoon is een speciale app geïnstalleerd, waarmee je direct games kunt downloaden en spelen. Bij het toestel krijg je gratis één game geleverd: Crash Bandicoot, een spel dat ooit voor de eerste PlayStation gemaakt werd. Het lijkt niet mogelijk te zijn om games voor de laatste PlayStation Portable op het toestel te spelen.

Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel