LG Optimus 2X en Samsung Galaxy S II vergeleken

· 3 reacties


LG en Samsung laten op het MWC in Barcelona beiden hun nieuwe topmodellen zien: LG neemt de Optimus 2X mee naar Spanje, Samsung lanceerde eerder de Galaxy S II. De toestellen hebben vergelijkbare specificaties. Tijd voor een test.

Het eerste dat opvalt als we beide smartphones naast elkaar leggen, is dat het helderheid en kwaliteit van de beeldschermen sterk verschillen. Samsung heeft met het Super Amoled Plus scherm een troef in handen. Daarnaast heeft Samsung veel werk gestoken in de software op het nieuwe topmodel: de komst van meerdere hubs, onder meer voor het gamen, moet de gebruikerservaring van het toestel behoorlijk opkrikken.

Samsung Galaxy S II quadrant score

Benchmark

Het lukte ons om op zowel de Galaxy S II als op de LG Optimus 2X een benchmark te draaien. Daarbij komt het toestel van LG duidelijk als sterkste uit de bus, met een redelijke afstand. Zowel de Optimus 2X als de Galaxy S II hebben een dualcore processor. Het exemplaar in het toestel van LG is een Nvidia Tegra 2, de Galaxy S II heeft een door Samsung zelf gemaakte processor.

LG Optimus Speed 2x quadrant score

Langzamer

Wij waren enigzins verbaasd over bovenstaande resultaten. De LG is meer dan 1000 punten sneller dan de Samsung. Dat is een behoorlijk gat. Omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat een toestel langzamer is, zoals processen op de achtergrond. Op de Galaxy S II waren er geen uitzonderlijke processen op de achtergrond aanwezig, voor zover wij konden beoordelen. De score van krap boven de 1500 punten is echter een stuk hoger dan de voorganger van de Galaxy S II, de Galaxy S. Dat toestel haalde iets minder dan 900 punten.Praat mee over dit artikel