‘Verkeerde’ datum kan Apple iPhone onbruikbaar maken

· 1 reactie


Eerder al leerden we dat het buiten Apple om laten repareren van de homeknop ertoe kan leiden dat je iPhone onbruikbaar wordt. Nu blijkt dat het nog eenvoudiger is om een iPhone onbruikbaar te maken. Stel 1970 als datum in.

1 januari 1970 klinkt niet meteen als een logische datum op je iPhone op in te stellen. En alhoewel deze datum voor de meeste mensen naast erg lang geleden niet vreemd voorkomen is het de begindatum van UNIX, het besturingssysteem waarop iOS op gebaseerd is. Stel je je iPhone hierop in dat resulteert dat erin dat het opstarten in een oneindige lus beland.


Doe dit vooral niet na

iPhones met een 64-bits processor zouden er gevoelig voor zijn, dat zijn dus de iPhone 5s met iOS 8 en hoger. Nu is er geen logische reden om de datum op 1 januari 1970 te zetten maar je zou wel iemand een vervelende streek kunnen levereen door dat bij zijn of haar iPhone te doen. Omdat het toestel in een oneindige opstartcyclus beland is het nodig om de interne klok te resetten. En dat kan alleen als de batterij eruit gehaald wordt. Echter zit die bij een iPhone ingebouwd. Er is dus hulp van een Apple-medewerker nodig. Dat gaat dan algauw tijd en geld kosten. Sommige gebruikers verhielpen echter zelf de problemen door een simkaart-wissel te doen of door een paar uur te wachten. Een garantie is dat echter niet. iOS heeft zich in het verleden wel vaker verslikt in de tijd. Zo herkende iOS in 2010 de zomertijd niet correct waardoor veel mensen zich versliepen. Drie jaar later was het de kalender die niet goed overweg kan met de wintertijd.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel