Huawei brengt Y6 Pro uit met batterijduur van minstens 2 dagen


Huawei heeft een nieuwe variant op de Y6 uitgebracht; de Y6 Pro. Het toestel kent een batterij van 4.000 mAh waarmee hij het volgens Huawei bij zwaar gebruik 2 dagen moet uithouden. Bij licht gebruik wordt dat opgerekt naar bijna 4 dagen.

Er is bijna niets vervelender dan een lege telefoonbatterij. We zijn er inmiddels aan gewend geraakt om 's avonds een telefoon op te laden, daar ligt hij dan tot 's morgens vroeg. Het liefst willen we een smartphone met een dikke batterij en tegelijkertijd willen we een dunne telefoon. Die twee zaken zijn onverenigbaar al doet Huawei een goede poging met deze Huawei Y6 Pro. In de 9,7 millimeter dikke behuizing zit een 4.000 mAh batterij. Ruim genoeg voor 48 uur aan telefoonplezier.

Huawei Y6 Pro kleuren

Het scherm op de Y6 Pro meet 5 inch en kent een HD-resolutie. Het scherm is de grootste energievreter en 5 inch is groot en tegelijkertijd klein genoeg om lekker mee te kunnen werken. Achterop vinden we een 13 megapixel camera met een keurige f/2.0 lens. Voorop zit een 5 megapixel schieter met een 84-graden groothoeklens. Daarmee zal je wanneer het donker wordt niet snel een flitser nodig hebben. De achterkant van de Huawei Y6 Pro bestaat uit een waterrimpel-effect, 5.176 rimpels om precies te zijn. Het moet het toestel een natuurlijke uitstraling geven. Ondanks z'n inspiratie op water is het toestel niet waterdicht. Wel kent het toestel een stevige metalen frame.

Specs Huawei Y6 Pro

Huawei past een quadcore-processor van MediaTek toe dat gebaseerd is op een 64-bits ontwerp. De Y6Pro ondersteunt 4G-netwerken en komt in eerste instantie uit met Android 5.1 Lollipop. Of er een update naar Marshmallow komt werd niet bekend gemaakt. Ook bestaat er onduidelijkheid over de beschikbaarheid en prijs van het toestel. De kleuropties zijn al wel bekend; wit, goud en zwart.


Prijsvergelijker Huawei Y6 Pro

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Y6 Pro


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel