Microsoft kondigt zonder bombarie metalen Lumia 650 aan


Zonder al te veel rumoer kondigt Microsoft vandaag de metalen Lumia 650 met Windows 10 aan. Het stijlvolle toestel krijgt een prijskaartje mee lager dan 200 dollar en vermoedelijk ook euro. Of hij hier echter uitkomt is nog maar de vraag.

Ergens steekt het wel dat de voordelige Lumia 650 wel over een metalen behuizing beschikt en de high-end en veel duurdere Lumia 950 niet. Misschien is het een voorbode van wat komen gaat. Laten we het hopen want deze 650 ziet er met z'n mat zwarte of mat witte broek wel enorm stijlvol uit.

Microsoft Lumia 650 uitvoeringen

Verder opvallend is dat Microsoft zich met de Lumia 650 richt op de zakelijke markt. Nu heeft het daar met Windows 10 ook het meeste te zoeken maar qua prijs zit de Microsoft Lumia 650 wel aan de scherpe kant. Alhoewel Microsoft een adviesprijs van 199 dollar noemt is dat wel zonder belasting. Hiervoor krijg je wel een 5 inch OLED-scherm met HD-resolutie, een 5 megapixel selfiecamera en uiteraard de integratie met Office en OneDrive voor terug. Eerder ging het gerucht dat deze Microsoft Lumia 650 de laatste Lumia-telefoon van Microsoft zal zijn. Dat betekent overigens niet het einde van Windows 10-telefoons, mogelijk volgt later dit jaar een Surface-telefoon. Microsoft meldt in haar persbericht dat de Lumia 650 vanaf 18 februari in enkele Europese landen beschikbaar komt. Of Nederland daar bij hoort en hoeveel de adviesprijs in euro's bedraagt is onbekend.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel