LG X screen heeft 2e scherm, X cam krijgt dubbele camera


LG heeft voorafgaand aan het MWC een tweetal nieuwe mid-range telefoons aangekondigd. Beide krijgen functies die we al eerder zagen bij haar veel duurdere modellen waaronder een tweede scherm voor notificaties en een dubbele camera.

Deze nieuwe mid-range serie krijgt de naam X-serie en bestaat uit de X cam en de X screen. Die laatste leent een belangrijkste functie van de V10; een tweede scherm bedoeld voor het weergeven van notificaties. Het hoofdscherm is 4,93 inch groot en beschikt over een HD-resolutie. Daarboven zit een tweede scherm van 1,76 inch groot en kan een regel aan tekst weergeven zelfs wanneer het toestel op standby staat.

LG X cam en X screen
De LG X cam links en X screen rechts

De LG X screen kent verder een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een keurige 8 megapixel camera voorop voor selfies. Binnenin is ruimte gemaakt voor een 1,2 GHz quad-core processor en een 2.300 mAh batterij. LG voorziet het toestel standaard van Android 6.0 Marshmallow. De LG X screen zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, wit en rosé goud.

LG X cam

Daarnaast kondigde LG ook de X cam aan met een dubbele camera op de achterkant. Eén daarvan meet 13 megapixel terwijl de andere 5 megapixel groot is. Ook deze opstelling kennen we van de V10 al bevindt die zich daar aan de voorzijde. LG meldt nog niet wat je precies hebt aan een dubbele camera maar mogelijk krijgen we daar volgende week meer over te horen. Dan begint het Mobile World Congress namelijk pas echt. De LG X cam beschikt verder over een ruim 5,2 inch scherm met Full HD-resolutie. Ook hier is de selfiecamera 8 megapixel groot. De batterij is wel groter; 2.520 mAh. Ondanks dat de X cam groter is weegt het toestel minder. Het gewicht komt uit op 118 gram wat relatief licht is. Prijzen maakte LG niet bekend en ook moet nog worden aangekondigd wanneer beiden leverbaar zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel