Windows Mobile nieuws vanaf 3GSM


In de afgelopen dagen was 3GSM World Congress en tijdens deze beurs was er zo veel nieuws dat we u de komende dagen nog op de hoogte zullen houden over een aantal dingen die naar voren kwamen zoals nu eerst het Windows Mobile nieuws.

Op toestel gebied is erop het 3GSM World Congress veel nieuwe informatie getoond. Een groot aantal dingen zullen we hieronder met u doornemen zodat u op dit vlak helemaal op de hoogte bent:

1. Orange brengt de SPV M600
2. I-mate toont Smartflip en Qtek zijn 8500
3. HTC toont eerst smartphone met DAB-IP
4. HTC Hermes, opvolger MDA Vario, SPV M3000 en i-mate JAMIN, uitgelekt
5. Palm Treo 700w aan de tand gevoeld

1. Orange brengt de SPV M600

Zoals al eerder gemeld heeft Orange tijdens de beurs de nieuwe SPV M600 aan de wereld laten gezien. De op de HTC Prophet gebasseerde nieuwe SPV komt in de komende maanden op de markt en zal de opvolger worden van de SPV M500. Verdere informatie qua prijzen kunnen momenteel nog niet worden gegeven.

Voor meer informatie over het nieuwe product van Orange klik hier!

2. I-mate toont Smartflip en Qtek zijn 8500

I-mate toonde tijdens het event het allereerste flip model dat men zal gaan voeren. Een aantal speciale onderdelen van het nieuwe toestel zijn het enorme dunne formaat, de 2.0 megapixel camera, het enorm mooie uiterlijk (vooral het toetsenbord) en de bediening voor de MP3 speler op de voorkant van het toestel.

i-mate Smartflip

Officieel zijn de specificaties nog niet vrijgegeven, maar NieuweMobiel heeft tijdens de beurs wel de kans gehad het toestel te gebruiken en heeft daar waardevolle informatie uit kunnen halen. Alle specificaties, foto's (meer dan 25) en video's (twee stuks) zijn te zien via de link hieronder. Klik op de pagina die u wilt zien; specificaties, foto's of video's. Veel kijk plezier.

Specificaties i-mate Smartflip

i-mate Smartflip

Qtek toonde ook zijn versie van de HTC Star Trek. Deze zal Qtek 8500 gaan heten.

Qtek 8500, the new ultra-light clamshell EDGE music phone.

The first Qtek clamshell EDGE music phone is here! Your new Qtek 8500 weights only 99 grams with battery and touts a breath-taking 16mm with a build-in 1.3-megapixel camera and music control buttons.

Qtek 8500 is not your ordinary clamshell phone. With EDGE, you enjoy faster data download.* With the convenient music buttons in the front panel, a simple touch and enjoy your favorite music stored on the micro SD card right away.

The main 2.2” TFT LCD with LED backlight gives you crystal clear, crisp and vibrant image and colors. The secondary 1.2” TFT LCD on the front cover keeps you always informed of the time / date, identity of callers, and what music is playing.

Qtek 8500 is coming to Europe in May.

3. HTC toont eerst smartphone met DAB-IP

HTC, de hoofdleverancier van Microsoft Windows toestellen, heeft zijn eerste DAB-IP smartphone getoond op 3GSM. Het toestel dat samen met BT en Virgin Mobile getoond werd, heeft de naam Trilogy gekregen. Het zal gebruikt worden voor de nieuwe Mobile TV service BT Movio.

Trilogy 01

BT wat staat voor British Telecom en Virgin Mobile verwachten dat zij de eerste zullen zijn die digitale TV en radio uitzendingen kunnen aanbieden voor mobiele telefoons. In het begin zal er alleen een basis pakket zijn, maar later zal ook een enorm pakket met zenders aangeboden gaan worden. Het uitzenden zal via de huidige UK DAB (Digital Audio Broadcasting) kanalen gebeuren.

Trilogy 02Trilogy 03

De specificaties van de Trilogy zijn:

- Besturingsysteem Windows Mobile 5.0
- GSM (900/1800/1900 MHz) en GPRS
- 2.2” QVGA LCD (240 x 320 pixels), 65K kleuren
- 1.3-megapixel camera
- 128 MB RAM en 64 MB dynamisch geheugen
- Slot voor microSD geheugenkaarten
- Bluetooth 1.2 en USB
- Ingebouwde DAB module

4. HTC Hermes, opvolger MDA Vario, SPV M3000 en i-mate JAMIN, uitgelekt

De nieuwe HTC Hermes is uitgelekt via de pagina van Pocket PC Italia. Deze website plaatste namelijk in de afgelopen dagen de eerste afbeeldingen van de opvolger van de HTC Wizard, die beter bekend is onder de namen; MDA Vario, SPV M3000, Qtek 9100 en i-mate JAMIN.

HTC Hermes 01HTC Hermes 02

Het toestel dat bij i-mate JASJAM gaat heten (Waar vinden ze in hemelsnaam al die vreemde namen) zal uitgerust worden met 3G/UMTS en de mogelijkheid krijgen tot het maken van videogesprekken. Verder zijn het uiterlijk en het keyboard aangepakt. Het toestel lijkt nu wat massiever dan de Wizard.

HTC Hermes 03HTC Hermes 04

De specificaties van dit nieuwe model zijn:

- Besturingsysteem Windows Mobile 5.0
- GSM/GPRS en UMTS/HSDPA netwerken
- Samsung S3C2442 300 MHz processor
- 64 MB RAM en 128 MB dynamisch geheugen
- 2.8” TFT LCD, QVGA (240 x 320 pixels), 65K kleuren
- Uitschuifbaar QWERTY-keyboard
- 2.1-megapixel camera en CIF-camera
- Wi-Fi (802.11b/g) en Bluetooth 2.0
- Slot voor microSD geheugenkaarten
- Batterij capaciteit van 1350 mAh

HTC Hermes 05

5. Palm Treo 700w aan de tand gevoeld

NieuweMobiel heeft tijdens de beurs ook de Treo 700w aan de tand kunnen voelen. Het toestel dat verdacht veel lijkt op de Treo 650, maar uitgerust is met Windows Mobile 5.0 zal voorlopig niet de Nederlandse of Europese markt bereiken. Helaas, is het model alleen op de Amerikaanse markt te krijgen.

Maar speciaal voor onze gebruikers kunnen we melden dat het toestel een goede mix is tussen wat men kent van Palm en dan vooral de hardware en hetgene wat Windows Mobile 5.0 te bieden heeft. De diverse toetsen op het toetsenbord zijn aangepast aan het gebruik van de nieuwe OS, verder is er weinig tot niks nieuw aan de buitenkant. Aan de binnenkant des te meer, het gehele nieuwe besturingsysteem is toegepast binnen een 240 x 240 pixels resolutie. Deze is gelijk aan wat men op de HP iPaq messenger ziet.

Zodra het toestel naar Europa komt, leest u dat natuurlijk hier. Tot die tijd zult u zich moeten vergapen aan de onderstaande foto's:

In de komende dagen zal nog meer nieuws volgen over nieuwe producten die op 3GSM World Congress getoond zijn. Hieronder wellicht nog meer Windows Mobile nieuws.



Praat mee over dit artikel