Samsung Galaxy Fold 2 krijgt S Pen en premium UTG-glas


De opmars van opvouwbare telefoons is begonnen en begint inmiddels lekker op stoom te komen. Inmiddels druppelen de geruchten over de Galaxy Z Flip binnen. Zo krijgt de opvolger van de originele Fold ondersteuning voor een S Pen en hetzelfde ultradunne glazen beeldscherm als de Galaxy Z Flip.

We zijn pas toe aan de 2e generatie opvouwbare telefoons maar Samsung heeft al veel geleerd. Zo wordt het plastic scherm van de Galaxy Fold bij de Fold 2 ingeruild voor een glazen exemplaar. Het voelt hierdoor meer premium aan zonder veel bobbels. Wel zal er waarschijnlijk net als bij de Z Flip een plastic beschermlaag overheen zitten. Hierdoor krast hij wel relatief snel.

Samsung Galaxy Fold
De originele Galaxy Fold

Qua formaat lijkt de Fold 2 grotendeels dezelfde afmetingen te krijgen als de OG Fold. Wel bestaat de kans dat door dunnere schermranden een groter paneel geplaatst kan worden. Dat scherm lijkt hetzelfde UTG glas te krijgen als de Z Flip. UTG staat voor Ultra Thin Glass en voelt meer premium aan, is duurzamer maar is vanwege een plastic beschermlaag wel flink krasgevoeliger dan zeg een rigide Gorilla Glass 6 scherm. Maar wie weet heeft Samsung daar tegen die tijd wat op gevonden.

S Pen

De grootste wijziging lijkt echter de toevoeging van S Pen-ondersteuning. Hiermee gaat de Fold-serie direct de concurrentie aan met de Note-serie. Het waren de eerste Galaxy Note-telefoons die met de inmiddels bekende pennetjes werden uitgerust. Die kun je weliswaar gebruiken om het toestel mee te bedienen maar hij is eigenlijk bedoeld om te tekenen en te schrijven. Inmiddels is de S Pen dusdanig geëvolueerd dat je hem zelfs als afstandsbediening kunt gebruiken.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Majestic Black
€ 799,00 € 799,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 2


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel