Vodafone Nederland en Ziggo willen fuseren


Vodafone Nederland en Ziggo willen samen verder als één bedrijf. Beide bedrijven krijgen ieder de helft van het nieuw te vormen bedrijf in handen. De fusie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Door het combineren van een mobiel en vast netwerk hopen Ziggo en Vodafone beter de concurrentie aan te kunnen gaan met KPN en Tele2. Voor de fusie dient Vodafone nog wel 1 miljard euro over te maken aan het moederbedrijf van Ziggo; Liberty Global. Hoe de nieuw te vormen onderneming gaat heten is nog onbekend. Het is mogelijk dat beide bedrijfsnamen gebruikt worden maar voor de hand ligt dat niet.

Vodafone bord
Hier komt straks mogelijk een nieuw bord te hangen

Ziggo en Vodafone hopen door de samenwerking kosten te kunnen besparen. Ook consumenten kunnen profijt hebben van de fusie. Zo zouden Vodafone-klanten mogelijk gebruik kunnen maken van de vele WiFi-hotspots die Ziggo in gebruik heeft. Wat de fusie voor gevolgen heeft voor de medewerkers is nog onduidelijk. In een persverklaring schrijft de Joint Venture dat haar medewerkers vitaal zijn voor het toekomstige succes. De Nederlandse telecommarkt staat aan de vooravond van grote veranderingen. Volgens eerdere geruchten zoekt het moederbedrijf van T-Mobile Nederland naar een geschikte overnamekandidaat. Het zou volgens onbevestigde berichten met Liberty Global in gesprek zijn maar die overname lijkt door de samenwerking met Vodafone van de baan.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel