Oppo demonstreert volledig opladen batterij in 15 minuten


Een lege batterij komt meestal op een heel ongelegen moment. Gelukkig ben je dankzij snellaad-technieken zo weer mobiel. Oppo gaat hierin wel heel erg ver. Tijdens het Mobile World Congress demonstreren zijn een nieuwe nog snellere laadtechniek.

Oppo noemt haar methode 'Super VOOC Flash Charge' en ze claimen de snelste te zijn. De eerste VOOC-versie kwam in 2014 uit maar met deze versie zit je binnen 15 minuten weer met een volle telefoonbatterij. Zonder snellader duurt dat toch al gauw vele uren. De batterij die Oppo in haar test gebruikte was 2.500 mAh groot wat vandaag de dag vrij gemiddeld is voor een high-end smartphone.

Oppo Super VOOC demo

Oppo maakt gebruik van een lage voltage van 5 volt. Voordeel hiervan is dat de telefoon tijdens het laden niet zo warm wordt als concurrerende technieken zoals Quick Charge van Qualcomm. Een ander voordeel is dat het snelladen niet onderbroken wordt als je de telefoon gebruikt. De technieken met een hogere voltage schakelen dan terug waardoor het snelladen minder snel gaat. Het is op dit moment nog niet duidelijk welke producten allemaal gebruik zullen maken van de nieuwe Super VOOC-techniek en of Oppo hem onder licentie beschikbaar maakt voor de concurrentie.Praat mee over dit artikel