Montblanc komt met oplossing om bestaande horloges ‘slim’ te maken


Traditionele horlogemakers beginnen zich zo langzamerhand zorgen te maken. Nu zelfs Apple in het segment stapt is het oppassen geblazen. Tijd voor vernieuwing dus en daarbij begint horlogemaker Montblanc bij haar bestaande modellen.

Montblanc denkt het antwoord gevonden te hebben in een apart bandje om je bestaande horloge. Deze e-Strap beschikt over een klein aanraakgevoelig OLED-scherm waarop notificaties van je smartphone getoond kunnen worden. Ook houdt het bandje je activiteit door de dag bij al ontbreekt een meer geavanceerdere hartslagsensor. Er komt een speciale app voor je smartphone om de communicatie ermee af te handelen en informatie op te vragen.

Montblanc e-Strap
Montblanc Timewalker Urban Speed met e-Strap

Montblanc heeft hiermee misschien wel een mooi compromis gevonden tussen de traditionele mechanische horloges en moderne smartwatches die volledig digitaal zijn. Enig nadeel is misschien dat het e-Strap bandje een adviesprijs van 250 euro. Dat klinkt veel en natuurlijk heb je voor dat bedrag al een Pebble Steel of andere smartwatch. Maar bedenk dan dat een gemiddelde Montblanc-horloge dan al gauw 3.000 euro kost.

Bron: A Blog To Watch


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel