Alcatel OneTouch Watch is bedrijfs eerste ronde smartwatch


Alcatel verrast met de introductie van haar allereerste ronde smartwatch. Kent de Motorola Moto 360 nog een hap uit het scherm, de Watch van Alcatel kent een volledig rond scherm met keuze uit maar liefst 4 verschillende bandjes.

De Alcatel One Touch Watch is oprecht een mooi apparaat geworden met een klassiek uiterlijk. Dat was ook het streven van Alcatel One Touch dus missie geslaagd. Uit de afbeeldingen maken we verder op dat er een hartslagmonitor en stappenteller zijn ingebouwd. Bovendien zijn er verschillende watchfaces om uit te kiezen. De Watch is met 10,5 millimeter wel behoorlijk dik. Al is het wel dunner dan de 13,5 millimeter van de Motorola Moto 360.

Alcatel One Touch Watch

De Watch lijkt te draaien op een eigen besturingssysteem, er wordt dus geen gebruik gemaakt van Android Wear. Hierdoor lijkt het aanbod van apps direct al erg beperkt. Er lijkt wel ondersteuning te zijn voor notificaties al is wel onduidelijk of er ondersteuning is voor ook niet-Alcatel-telefoons. Iets wat Alcatel One Touch vergeten te vermelden is is hoeveel de Watch moet kosten. Overigen liet Alcatel OneTouch de Watch al zien als bijbehorende accessoire van de Hero 2. Toen had het bedrijf het nog over een bedrag van rond de 100 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel