Omega, Swatch, Tissot en anderen eisen verwijdering Smartwatch Faces


Wat doe je als je net een smartwatch gekocht hebt? Dan zet je er een achtergrondje op van een duur horlogemerk! Luxe horlogemerken zijn het nu zat en eisen dat aanbieders van deze zogenaamde smartwatch faces ze offline halen.

Het lijken vooral de Android Wear smartwatches zoals de Motorola Moto 360 en LG G Watch R te zijn waar de dure horlogemerken zich aan storen. Bijkomend voordeel is dat ook deze horloges rond zijn en het aanbod van smartwatch faces groot is. Bovendien scheelt het flink in de portemonnee om toch het idee te hebben van bijvoorbeeld een Rolex om je pols.

Smartwatch faces
Dit mag dus niet

Enkele exclusieve horlogemerken hebben nu de krachten gebundeld en aanbieders verzocht binnen 24 uur hun activiteiten te staken. Als dat niet gebeurd dan zal het nodige juridisch geweld niet geschuwd worden. Enkele jaren geleden liet het Zwitserse Mondaine ook al van zich horen toen het bezwaar maakte tegen de klok die Apple in iOS 6 introduceerde. Deze kwam iets teveel overeen met de Swiss Railways Clock waar zij de rechten over hebben. Apple betaalde toen 21 miljoen dollar om die zaak te schikken.

Bron: Torrent Freak


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel