Sony’s volledige e-ink smartwatch bestaat stiekem al


Enkele dagen geleden brachten we je het nieuws dat Sony bezig zou zijn met een smartwatch waarvan zowel het scherm als het bandje van e-paper zijn. Nu blijkt dat Sony in het geheim allang met het horloge heeft staan zwaaien.

Sony heeft namelijk een apart bedrijf opgericht genaamd Fashion Entertainments en op een Japanse crowdfunding-site een project gestart voor de FES Watch. Doel van dit alles was om te peilen of er genoeg interesse voor een dergelijk project zou bestaan. Er werd gevraagd om 17.000 dollar maar er werd in drie weken al bijna 30.000 opgehaald. Een groot succes dus. Sony gaat nu mogelijk aan de slag met het product.

FES watch

De smartwatch lijkt qua functionaliteit erg bescheiden te zijn. Het horloge is vooral bedoeld als fashion statement en de mogelijkheden daartoe lijken ook best interessant. Los van horloges zou hetzelfde principe ook toegepast kunnen worden op vlinderstrikken. De gang naar crowdfunding is niet nieuw voor techbedrijven. Onlangs nog zochten ook Sonim en Jolla kapitaal bij het publiek om consumentenelectronica te maken. Het grote verschil met Sony is dat zij het nu toepassen om te zien of er interesse bestaat voor een dergelijk product.

Bron: WSJ


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel