Pebble krijgt ondersteuning voor Android Wear-notificaties


Pebble heeft een belangrijke stap gezet naar nog betere notificaties van Android. De Pebble en Pebble Steel krijgen namelijk interactieve Android Wear-notificaties. Krap een maand geleden werd Android nagenoeg opengezet voor notificaties.

Android Wear is het nieuwe besturingssysteem van Google dat bedoeld is voor smartwatches. Pebble werkt met een heel eigen OS dat stukken eenvoudiger is maar wel al een heel ecosysteem van apps kent. Versie 2.3 van de Android-app brengt nu ondersteuning voor Android Wear-notificaties. Dit geeft gebruikers met een Pebble Steel of reguliere Pebble de mogelijkheid om te reageren op notificaties vanaf hun horloge.


Direct reageren op een Hangout-bericht vanaf je Pebble

Zo is het mogelijk om binnenkomende mails of berichtjes te beantwoorden vanaf de Pebble. Ontwikkelaars van apps hoeven geen aparte ondersteuning voor de Pebble in te bouwen, ze kunnen gewoon van het bestaande Android Wear-systeem gebruik maken. Versie 2.3 verkeert nog in beta maar het is mogelijk je aan als beta-tester aan te melden. Voorwaarde is wel dat je Android-telefoon versie 4.0 of hoger draait.

Bron: Pebble


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel