Asus toont misschien wel de beste opvolger van de Lumia 1020; de Zenfone Zoom


Asus heeft haar beste cameraphone meegebracht naar de CES; de Zenfone Zoom. Het toestel is uitgerust met een 13 megapixel camera met 3x optische zoom, optische beeldstabilisatie en laser autofocus. Hiermee lijkt het de ideale opvolger van de Lumia 1020.

Microsoft lijkt zich niet echt in te spannen om een geschikte opvolger van de Nokia Lumia 1020 neer te zetten dus dacht Asus; dan doen wij het! De achterzijde toont gelijkenissen en ook met de Zenfone Zoom kan 3x ingezoomd worden zonder kwaliteitsverlies. Alleen doet de Zenfone Zoom het dankzij optische zoom en een 10-elementen lens.

Asus Zenfone Zoom

De sensor meet 13 megapixel en is voorzien van optische beeldstabilisatie. Naast het schieten van foto's van ver af is de Zenfone Zoom ook erg goed in macro-fotografie. De LED-flitser kent twee kleuren vergelijkbaar met Apple's iPhone 6 en de autofocus wordt geregeld via laser. Iets wat we dan ook weer kennen van de LG G3. Om het af te ronden zijn nagenoeg alle instellingen ook handmatig te doen. Al met al dus een cameratelefoon waar je liefhebber z'n vingers bij kan aflikken. Overigens kan de Galaxy K Zoom van Samsung ook optisch inzoomen, en wel tot 10 maal.

Ook een telefoon

Naast een goede camera kent de Asus Zenfone Zoom een 5,5 inch Full HD-beeldscherm en een 5 megapixel selfiecamera. Asus hoopt de Zenfone Zoom ergens in het tweede kwartaal uit te kunnen brengen voor een bedrag van 399 dollar. Het lijkt helaas niet erg aannemelijk dat Asus de Zenfone Zoom ook in Nederland uitbrengt. Je Nokia Lumia 1020 hoeft dus voorlopig nog niet in opslag.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel