Asus Zenfone 2 doorbreekt als eerste 4 GB grens

· 2 reacties


Er zijn al enige tijd Android-telefoons verkrijgbaar met een 64-bits processor. Die worden in de toekomst steeds belangrijker. 32-bits processors zijn namelijk in staat om maar tot 3 GB aan werkgeheugen te gebruiken. De Zenfone 2 is nu de eerste met 4 GB.

Er is echter ook een belangrijke reden waarom er nog geen 4 GB telefoons waren. Dat komt omdat het momenteel nog niet echt nodig is. Asus lijkt dus de Zenfone 2 met 4 GB te hebben uitgebracht om maar als eerste te zijn. Niet omdat het nodig is. Neemt niet weg dat je met de Asus Zenfone 2 moeiteloos een groot aantal apps tegelijkertijd kunt draaien.

Asus Zenfone 2

De aanwezigheid van 4 GB aan RAM-geheugen is niet de eerste primeur van de Zenfone 2. Het toestel is ook de eerste met een 64-bits Intel-processor; de Atom Z3580. De rest van de Asus Zenfone 2 zijn niet echt om van je stoel te vallen. Een 13 + 5 megapixel camera, 4G, WiFi-ac en een 3.000 mAh batterij met snellaadfunctie. Net als de eerder aangekondigde Zenfone Zoom met z'n 3x optische zoom is het nog onduidelijk of de Zenfone 2 naar Nederland komt. Toch denken we niet dat je daar erg teleurgesteld over moet zijn. Er komen binnenkort genoeg telefoons op de markt met 4 GB aan werkgeheugen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel