Microsoft's toetsenbord voor iOS ideaal voor één hand


Een week geleden werd bekend dat Microsoft voornemens is om haar Word Flow-toetsenbord naar iOS te porten. Foto's van dit toetsenbord voor iOS zijn nu binnen en duidelijk is dat het toetsenbord een speciale duim-modus krijgt.

Telefoons worden steeds groter en dat betekent dat het soms lastig is om snel tekst in te kunnen voeren. Je duim kan dan niet altijd bij de verste knoppen. Fabrikanten hebben dat proberen te verhelpen door het toetsenbord smaller te maken dan het scherm. Microsoft denkt echter dat het buigen van het toetsenbord de ideale oplossing is. Een foto van hoe dat eruit ziet werd door The Verge online gezet.

Microsoft Word Flow toetsenbord voor iOS
Microsoft's Word Flow-toetsenbord voor iOS

Alhoewel het Word Flow-toetsenbord ook een gewone modus krijgt is het mogelijk om deze afgebogen variant te selecteren. Interessant is dat in 2012 ook al een foto opdook van een soortgelijke indeling. Schijnbaar is het bedrijf achter de schermen al enige tijd aan het spelen met deze alternatieve toetsenbordindeling. Wat echter wel vreemd is is dat deze indeling niet beschikbaar is op Microsoft's eigen platform; Windows 10 Mobile. Microsoft's Word Flow-toetsenbord wordt momenteel door een select groepje iPhone-gebruikers getest. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het ook naar Android geport wordt. De iOS-versie wordt de komende maanden verwacht, de versie van Android laat wat langer op zich wachten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel