Windows Phone krijgt mogelijk alternatief toetsenbord


Het virtuele toetsenbord van Windows Phone is één van de beter werkende toetsenborden. Nadeel is dat je net als bij Apple niet zelf een ander toetsenbord kunt installeren. Eén die bijvoorbeeld beter werkt met één hand. Microsoft komt je tegemoet.

Als onderstaande foto klopt dat lijkt het toetsenbord op een gebogen T9-toetsenbord. Meerdere letters staan op een enkele knop die makkelijk met de duim bereikt kunnen worden. Hiermee zou eenvoudig met één hand een tekst ingevoerd kunnen worden. Het idee lijkt leuk maar het is even de vraag of het in de praktijk ook goed werkt.

Microsoft Windows Phone Curved keyboard

Microsoft is overigens geen onbekende met een dergelijke ergonomische indeling van toetsenbord. Het bracht eerder al eens het fysieke Natural Keyboard op de markt, een gespleten en gebogen toetsenbord. Overigens zien we het toetsenbord in actie op een oudere Windows Phone, de Trophy. Dit wekt de suggestie dat het alternatieve toetsenbord ook in Windows Phone 7.8 geïntegreerd wordt en niet alleen in het nieuwe Windows Phone 8.

Bron: Pocketnow.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel