Firmware Update Friday - Week 2

· 1 reactie


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Nokia Lumia-reeks die onder Windows Phone 8 draait. Jawel, de Nokia Lumia Black-update is gearriveerd!

Nokia Lumia 925 en 1020 - Nokia Lumia Black

De update wordt de komende weken gefaseerd uitgerold onder alle Nokia Lumia's die Windows Phone 8 draaien. Wie echter nu al aan de beurt zijn zijn de Lumia 925 en de 1020. Vooral eigenaren van die laatste gaan erg veel merken van Lumia Black. Nokia heeft namelijk het oversampling-algoritme verbetert en dat zie je terug in de kwaliteit van de beelden. Ook is er RAW-ondersteuning gekomen in de Nokia Camera-app en heb je nu de beschikking over de Refocus-app waarvan hier een mooie demo te zien is.

Nokia Lumia 520, 620, 625, 720, 820 en 920

Uiteindelijk komt de update ook beschikbaar voor de Lumia 520, 620, 625, 720, 820 en de Lumia 920. De Lumia 1520 ontbreekt in dit lijstje omdat hij al verscheen met de Lumia Black-update.

Nokia Glance Screen 2.0
Versie 2.0 van Glance screen

Het is niet alleen fotokwaliteit wat de klok slaat bij de Lumia Black-update. Zo is er een nieuwe app genaamd App Folder. Hiermee kun je op je homescreen folders maken waarin je naast apps ook snelkoppelingen naar instellingen kunt opnemen. Verder krijgt Glance screen een tweede versie waarin nog meer informatie op het lockscreen geprojecteerd wordt. Met Black ondersteunt je toestel verder Bluetooth LE (Low Energy) zodat je zonder al te veel energie verbinding kunt behouden met bijvoorbeeld je Adidas MiCouch en kun je een schermrotatielock instellen en apps sluiten in het multitaskoverzicht.

Nokia Beamer
Nokia Beamer

Nokia is verder zo aardig geweest enkele apps toe te voegen aan deze update. Naast de hier al genoemde apps hebben we het over Nokia Beamer. Hiermee kun je het scherm van je toestel afspelen op bijvoorbeeld een beamer of computerscherm. Verder is er Storyteller waarmee je geschoten foto's kunt ordenen. Maar er is ook Nokia Camera die de eerdere apps Pro Camera en Smart Camera in één app combineert.

Exacte beschikbaarheid?

Wil je nauwkeurig op de hoogte blijven wanneer Nokia Lumia Black uitkomt voor jouw toestel dan kun je dat controleren op deze aparte Black-pagina van Nokia.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel