Ook Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM in Nederland verkrijgbaar


Nadat al eerder de Microsoft Lumia 950 met Dual SIM-ondersteuning in Nederland uitkwam is het nu de beurt aan de grotere Lumia 950 XL. Je betaalt wel een flinke premie om voor een exemplaar.

Het zijn 2Call.nl en Phoneshop die de Lumia 950 XL Dual SIM momenteel leverbaar hebben. Naast de aanwezigheid van Dual SIM verschilt het toestel op één punt met de reguliere Lumia 950 XL. En dat is dat de Lumia 950 XL Dual SIM een maximale downloadsnelheid kent van 150 Mbit/s. Dat is een halvering van de Lumia 950 XL die theoretische downloadsnelheden van 300 Mbit/s aankan. In Nederland worden deze snelheid alleen behaalt bij een 4G+ abonnement.

Microsoft Lumia 950 XL Dual Sim
De Lumia 950 XL Dual Sim heeft ruimte voor 2 simkaarten

Microsoft kondigde de Lumia 950 XL in oktober aan tijdens een speciaal Windows 10-evenement. Naast dit toestel werd ook de Lumia 950 en de eenvoudiger Lumia 550 gepresenteerd. Van al deze modellen werd een Dual SIM-versie aangekondigd die het hier nooit officieel heeft uitgebracht. Toch kwamen van die eerste toestellen de versie met Dual SIM hier op de markt, mede dankzij import. Dat zal hier ook het geval zijn. Omdat Microsoft gewoon de Nederlandse taal als optie aanbiedt zal de werking van het toestel niet anders zijn. Handig aan de Lumia 950 XL Dual SIM is dat je er dankzij het Display Dock een monitor, toetsenbord en muis op kunt aansluiten. Je krijgt dan een nagenoeg volwaardige Windows 10-ervaring gepresenteerd, iets wat Microsoft 'Continuum' noemt. We hopen hier op NieuweMobiel.NL spoedig een productreview over te kunnen plaatsen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel