Huawei Mate 8 binnen maand al 1 miljoen keer verkocht


De Huawei Mate 8 mag hier dan wel net zijn aangekondigd, het model ligt in China al enige tijd in de winkel. Al blijven ze daar niet lang want Huawei meldt dat het toestel daar al 1 miljoen keer verkocht is.

Huawei gooit het sinds kort over een andere boeg. Haar telefoons zijn een stuk meer premium en ook de prijs ligt hoger. Toch weerhoudt dat klanten niet om een Huawei-telefoon aan te schaffen. Het bedrijf verscheepte in 2015 maar liefst 108 miljoen smartphones, een stijging van 40%. Ook de Mate 8 doet een duit in het zakje want het phablet-model ging in thuisland China al 1 miljoen keer over de toonbank. Elders moet het toestel nog uitkomen.

Huawei Mate 8 hands-on
Huawei Mate 8 in levenden lijve

De Huawei Mate 8 kwam in november uit in China en lag pas 9 december in de winkel. Inmiddels zijn we nog geen maand verder en toch is de grens van 1 miljoen al aangetikt. Of de vraag naar het 6 inch grote toestel elders in de wereld ook zo groot is moet nog blijken. Tijdens de CES-beurs kondigde Huawei de internationale variant aan. Mocht het toestel hier ook zo populair worden dan is het te hopen dat Huawei voldoende exemplaren kan maken. Vertraging in de levering zou wel eens kunnen resulteren dat mensen voor een phablet van de concurrentie gaan. Een lot wat HTC menigmaal is overkomen. Een exacte leverdatum voor de Huawei Mate 8 is nog niet gecommuniceerd. Ook webshops weten nog niet wanneer het model verkrijgbaar is.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel