“Beeldscherm Apple iPhone 15 krijgt weer afgerond glas”


Persoonlijk associeren we volledig platte schermen met goedkoop. Lekker makkelijk te maken, weinig kosten. Zoiets zullen ze bij Apple ook gedacht hebben want ze zijn voornemens om de iPhone 15-serie weer afgerond glas te geven.

Afgeronde schermranden hebben als voordeel dat de rand kleiner oogt, al zou Apple ook de schermranden zelf kleiner maken. Het scherm zou hierdoor lijken dat van de Apple Watch S8. Al geldt dit alleen voor de duurdere iPhone 15 Pro. De instap iPhone 15 krijgt iets dikkere randen, maar ook het Dynamic Island.

Photo of the Apple iPhone X with rounded glass
Sinds de iPhone 11 gebruikt Apple geen afgerond schermglas meer

Hiermee trekt Apple het ontwerp tussen de iPhone-modellen gelijk, met een iets verfijnd ontwerp voor de duurdere Pro-modellen. Apple introduceerde het Dynamic Island met de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max en daarmee oogstte het veel lof. Apple heeft de pil-vormige gaten waar de camera's en Face ID-componenten in zitten geïntegreerd in de gebruikersinterface en dankzij diverse animaties oogt dat zeer natuurlijk.

Bestaan iPhone 15 Plus blijft onduidelijk

Onduidelijk is wat Apple wil met de iPhone 15 Plus. Dat model wordt niet expliciet genoemd door de bron. Naar verluidt gaat het niet goed met de verkoopaantallen van de iPhone 14 Plus. Onduidelijk is dus of Apple werkt aan een opvolger. Er gaan geruchten dat Apple het model geschrapt heeft. Of dat daadwerkelijk zo is, blijkt in het najaar van 2023. Dan kondigt Apple traditiegetrouw nieuwe iPhones aan.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel