Moederbedrijf Alcatel OneTouch bevestigt overname Palm-merknaam


Palm komt terug! Geruchten over een mogelijke overname van de naam door TCL, het moederbedrijf van Alcatel OneTouch, blijken te kloppen. TCL wil onder de Palm-naam nieuwe innovatieve producten uitbrengen.

Het duurt nog wel even voordat we de eerste Palm-producten kunnen verwachten. Het bedrijf houdt het bewust vaag op "eind 2015". Een stuk duidelijker is dat deze producten geen gebruik zullen maken van webOS, het besturingssysteem waarmee Palm op het laatste mee bezig was. Dat is momenteel in handen van LG die het toepast in haar Smart TV's.

Palm Pre introduction
Palm gooide destijds hoge ogen met de introductie van de Pre

TCL kennen we vooral als de uitgever van redelijk voordelige Alcatel OneTouch-telefoons. Deze smartphones draaien voornamelijk onder Android dus het is erg aannemelijk dat toekomstige Palm-telefoons dat ook gaan doen. Palm werd in 2010 overgenomen door HP die het uiteindelijk mondjesmaat toepaste in nieuwe telefoons en een enkele tablet. In 2011 al besloot HP de ontwikkeling van webOS en de bijbehorende Palm-toestellen te staken. Het besturingssysteem ging opensource en werd uiteindelijk in 2013 doorverkocht aan LG. HP bracht vervolgens nog wel enkele Android-telefoons uit. Van Palm werd uiteindelijk niets meer vernomen. Tot vandaag dan en we spreken de wens uit dat TCL het dit keer beter aanpakt dan HP.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel