Palm maakt mogelijk comeback in Android-markt


Palm ken je misschien nog wel van de PDA's en webOS-telefoons. Het bedrijf ging roemloos ten onder nadat HP het gekocht had en dood liet bloeden. Het komt mogelijk terug, als Android-smartphone.

De rechten op de merknaam Palm zijn sinds kort in handen van Wide Progress Global Limited dat op zijn beurt weer banden heeft met Alcatel One Touch. De website van palm.com stuurt je momenteel door naar MyNewPalm.com waarop een teaser te zien is. 'Coming soon' en 'Smart Move'. Die laatste slogan wordt ook door Alcatel One Touch gebruikt. Onduidelijk is wat de exacte bedoelingen zijn van Alcatel met Palm maar mogelijk komt er dus een comeback.

Palm Coming Soon and Smart Move
Coming Soon...

En aangezien Alcatel One Touch zich voornamelijk bezighoudt met Android-smartphone is het niet ondenkbaar dat Palm met een Android-telefoon gaat komen. Overigens maakt Alcatel One Touch ook FireFox OS-telefoons dus dat platform is ook niet uitgesloten. Een nieuw avontuur met webOS lijkt uitgesloten. Op een opvolger van de Pre 3 hoeven we dus niet te rekenen. webOS is momenteel in handen van LG die het voorlopig exclusief voor smart TV's gebruikt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel