Ontmoet de WindsorNot; de webOS-telefoon die nooit was


Een prototype van de 4 inch Full Touch webOS-telefoon de WindsorNot duikt vandaag op. Verwacht het toestel niet in de winkel want zoals bekend heeft HP niet het maximale uit de Palm-aankoop gehaald.

We kennen hopelijk allemaal het trieste verhaal van Palm. Het bracht een hoopvol besturingssysteem uit, kreeg financiële problemen, werd door HP gekocht en werd verwaarloost en uiteindelijk afgestoten. Terugkijkend liep Palm en webOS best ver voor op de rest. Zo kon je het eerste webOS-toestel draadloos opladen, was er nog voor Android een eigen App Catalog, het besturingssysteem maakte veelvuldig gebruik van webtechnieken en je kon accounts van meerdere diensten invoeren om bijvoorbeeld een unified contactenboek te krijgen. Allemaal zaken die inmiddels in alle andere populaire besturingssystemen gemeengoed zijn.

Windsornot

Het heeft niet zo mogen zijn en deze WindsorNot is daar helaas een trieste herinnering aan. Hij zou oorspronkelijk in 2011 uitgebracht moeten worden dus nog voordat Apple concludeerde dat 4 inch toch een betere afmeting is. Gelukkig hebben we de foto's not.

Bron: webOS nation


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel