Sony Xperia Z1 Compact review

Compact in omvang maar zeker niet uitgekleed


Sony Xperia Z1 Compact review

Begin dit jaar heeft Sony het kleine broertje van de Xperia Z1 aangekondigd en hij gaat door het leven als de Z1 Compact. Een waterbestendig toestel voorzien van goede specificaties.

Zo beschikt de z1 Compact over een 20,7 megapixel camera. Ook een Snapdragon 800-processor met vier kernen die op 2,2 GHz draaien is geen kinderspel. Zelfs de batterij van 2.300 mAh is redelijk fors. Het toestel dankt z'n naam vooral aan het relatief kleine 4,3 inch beeldscherm. Volgens Sony een Triluminous HD display die wordt aangestuurd door Sony's eigen X-Reality for Mobile-engine.

In tegenstelling tot de andere fabrikanten kiest Sony niet voor de toevoeging ‘Mini' maar geeft de voorkeur aan ‘compact'. Dit omdat de term 'Mini' vandaag de dag meer geassocieerd wordt met een uitgeklede versie. Andere compacte, of miniversies, van grote, high-end smartphones zijn de LG G2 mini, HTC One mini en de Samsung Galaxy S4 mini. Maar daar mogen we hem dus eigenlijk niet mee vergelijken. Eigenlijk is de iPhone 5s een betere concurrent.

Wat zit er bij het toestel?

In het platte, vierkante doosje troffen wij behalve het toestel een USB-kabel met verloopstekker voor het stopcontact aan en een stapeltje papierwerk. Jammer genoeg moesten wij het net als bij de Z1 zonder headset stellen. Wel werd er een USB transfer-kabel meegeleverd. Hiermee kan met behulp van een app data zoals contacten, foto's en bladwijzers overgezet worden vanaf je iPhone. Bovendien stelt de app op basis van de op je iPhone geïnstalleerde apps vergelijkbare apps voor die geschikt zijn voor de Xperia Z1 Compact. Voor het overzetten van dezelfde informatie vanaf een andere Android-telefoon kan gebruik worden gemaakt van NFC en is de kabel niet nodig.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel