Samsung Galaxy S4 i9505 review

Dé telefoon om in 2013 te verslaan

· 15 reacties


Samsung Galaxy S4 i9505 review

De Samsung Galaxy S4 werd op 15 maart tijdens een volgepakt event in Radio City Music Hall in New York aangekondigd. Samsung deed dit niet alleen op een nieuwe manier, het pakte groots uit met een Broadway-achtige show met acteurs, dansers en zangers.

Nu de stof is neergedaald wordt het tijd om rustig eens goed naar dit nieuwe toestel te kijken. Daar is alle reden voor want van diens voorganger gingen er al ruim 50 miljoen exemplaren van over de toonbank. En Samsung is niet van plan om het met deze S4 rustig aan te gaan doen. Je gaat, of je dat leuk vindt of niet, nog heel erg veel van dit toestel zien. Enerzijds omdat Samsung erg veel promotie heeft ingekocht maar ook omdat veel mensen hem gaan kopen.

Hoe zit het met alle nieuwe functies waarmee Samsung je over de streep probeert te trekken, voegen die wat toe? Hoe erg is het dat de S4 alweer van plastic is gemaakt? Hoe groot is de stap voorwaarts met betrekking tot het beeldscherm? Krast het toestel snel? Allemaal vragen waarop we in deze review antwoord proberen te geven.

Wij testte de Samsung Galaxy S4 i9505 in het zwart (eerder blauw) in de 16 GB uitvoering. De geïnstalleerde Android-versie is 4.2.2 en het buildnummer XXUAMDF. Voor alle duidelijkheid, dit is de versie met de Qualcomm Snapdragon 600 quadcore processor en dus niet met de Exynos 5 octa van Samsung zelf. Die laatste (met typenummer i9500) wordt officieel niet in Nederland verkocht. Het is niet uit te sluiten dat die op termijn wel hier wordt aangeboden, maar dan vermoedelijk als import.

Wat zit er bij het toestel?

De Galaxy S4 wordt bezorgt in een 100% gerecyclede papieren doos en is voorzien van een hout-print. Waarom het doosje lijkt dat het van hout is blijft onduidelijk. In de telefoon zelf is namelijk niets van hout terug te vinden. Misschien willen ze bij Samsung ecologisch overkomen. Dat zou de inkt op basis van sojabonen ook verklaren.

Samsung Galaxy S4 contents box

Binnenin ligt naast het toestel een datakabel die samen met een stekker de oplader vormt, een in-ear headset met drie in formaat verschillende dopjes, een snelstartgids, handboek en warranty card. De documentatie wordt naast het Engels ook in het Nederlands meegeleverd. Vreemd genoeg is de snelstartgids beduidend dikker dan het handboek, maar bij nader inzien bestaat die uit meerdere talen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel