Pebble Time Steel review

Van marktleider naar underdog naar vernieuwer


Pebble Time Steel review

Reviews over smartwatches hebben we hier op NieuweMobiel.NL nog niet gehad maar deze productcategorie wordt wel steeds populairder. En laat ons daarom beginnen met een uitvoerige bespreking van de Pebble Time Steel.

Eigenlijk is Pebble de uitvinder van de moderne smartwatch; een productcategorie die zich nog moet bewijzen. Niet iedereen is overtuigd van het nut van een slim horloge en het hebben van een extra apparaat dat continu om aandacht vraagt.

Toch heeft Pebble zich dankzij de community van Kickstarter bewezen. Het is een partij om rekening mee te houden. Bovendien werkt het horloge prima samen met zowel Android als iOS, al zijn er enkele beperkingen hier en daar. Pebble's reiken inmiddels verder dan slechts het doorgeven van notificaties al blinkt het daar wel in uit. Doordat het al een tijd meegaat en de mogelijkheid bestaat om apps te schrijven is het aanbod relatief groot. En het bemoeien van Apple en Google met deze productgroep zal dat aanbod alleen maar doen groeien.

Met de Pebble Time Steel en ook de van plastic gemaakte Time is het bedrijf teruggekeerd naar de tekentafel. Het heeft een nieuwe benadering gezocht van hetzelfde probleem. In welke behoefte voorziet een slim horloge? Pebble denkt, en misschien niet ten onrechte, dat een horloge moet gaan om de tijd. En niet alleen het weergeven daarvan maar het presenteren van informatie rondom een tijdlijn. Hiermee onderscheidt Pebble zich van bijvoorbeeld Apple en Google die hun platformen voornamelijk rondom apps hebben ingericht. Natuurlijk zijn die bij Pebble niet onbelangrijk maar ze zitten wel wat verder weg dan bij de concurrentie. Je kunt je afvragen of dat slim is, apps en het aanbod daarvan breken of maken immers een platform. In deze review proberen we te bekijken of Pebble er slim aan doet om die benadering toe te passen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel