Nokia Lumia 920 review

Koning van Windows Phone 8?

· 11 reacties


Nokia Lumia 920 review

Voor ons ligt de Nokia Lumia 920. We mogen wel zeggen Nokia's eerste Windows Phone die mee kan met de top en meedingt naar de prijzen.

Het is echter niet Nokia's eerste Windows Phone, verre van zelfs. Toch was de Lumia 800 een maatje te klein en de Lumia 900 meer van hetzelfde in een te ruim uitgevallen jasje. Het lag niet aan Nokia alleen dat het de concurrentie niet kon bijbenen.

Het lag ook voor een groot deel aan Windows Phone. Maar met versie 8 en top-of-the-line hardware zijn de kaarten opnieuw geschud. De Lumia 920 mag het daarom nu eindelijk opnemen tegen het grootgeschut van Samsung, Apple en HTC. Hoe houdt de 920 zich staande tegen bijvoorbeeld de iPhone 5, de Galaxy S3 van Samsung en de HTC One X+? En is het de extra investering waard ten opzichte van de HTC Windows Phone 8X? We testte een knalrode Lumia 920 met de Portico update (8.0.10211.204 en firmware 1232.5951.1249.1002).

Wat zit er bij het toestel?

De doosjes van Nokia beginnen erg op elkaar te lijken en zo ook deze. Binnenin ligt onder het toestel de ontgrendeltool zodat je de SIM-kaart kunt plaatsen. Daaronder een klein doosjes met documentatie in zowel het Engels als het Nederlands. Daar weer onder zitten de oplader, een microUSB-kabel en een in-ear headset in dezelfde mooie rode kleur als het toestel.

Nokia Lumia 920 headphones

De vorm van de oordopjes is wat eigenaardig en steekt nogal uit. Dit doet het in-ear karakter grotendeels teniet. Er komt trouwens prima geluid uit mits hij goed in je oor zit. Om hiervan verzekerd te zijn zitten er vier in grootte verschillende opzetstukjes bij.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel