Motorola new Moto G LTE review

Saai en degelijk de concurrentie aan


Motorola new Moto G LTE review

In 2013 probeerde Motorola weer voet aan de grond te krijgen op de Europese smartphonemarkt en kwam daarvoor met de Moto G. Die kreeg later een broertje met 4G-ondersteuning en inmiddels is daarvan de tweede generatie verkrijgbaar.

De eerste Moto G viel op door zijn combinatie van goede specificaties en vriendelijk prijskaartje. Die lijn wil de new Moto G LTE voortzetten en beschikt daarvoor over een 5 inch scherm met HD-resolutie, een Qualcomm Snapdragon 400-processor met vier cores op 1,2 GHz, 8 megapixel camera, 1 GB aan werkgeheugen en een geheugenkaartslot. Tevens zitten er nu stereospeakers aan de voorkant.

Afhankelijk van je specifieke eisen heb je voor rond de 200 euro een behoorlijk ruime keuze aan smartphones. Binnen het Android-segment is bijvoorbeeld de LG Spirit 4G een interessante optie, maar ook de Honor 4X en HTC Desire 620 dingen naar de gunst van de consument. Voor een toestel dat op Windows draait is de Microsoft Lumia 640 LTE het overwegen waard.

Wat zit er bij het toestel?

De new Moto G LTE komt net als de andere telefoons die we testen in een mooi compact doosje. Maar eigenlijk had het toestel net zo goed in een stevige envelop verzonden kunnen worden, want behalve het toestel zit er alleen een witte microUSB-kabel, snelstartgids en boekje met veiligheidsinstructies in het doosje. Uit een nadere inspectie van de tekst op het doosje blijkt inderdaad dat de stekker voor het stopcontact los verkrijgbaar is. Hoewel vrijwel iedereen tegenwoordig wel één of meerdere telefoonladers en koptelefoons in huis heeft, maakt Motorola hiermee toch geen beste beurt wat ons betreft.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel