Huawei GR3


Huawei GR3
Huawei GR3 goudkleurig voorkant onderkant rechterzijkant schuin
Huawei GR3 goudkleurig achterkant rechterzijkant
Huawei GR3 goudkleurig achterkant
Huawei GR3 grijs achterkant
Huawei GR3 rechterzijkant
Huawei GR3 zilver achterkant onderkant linkerzijkant schuin
Huawei GR3 zilver achterkant
Huawei GR3 wit voorkant onderkant rechterzijkant schuin
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
VerkrijgbaarGrijsZilver
Schermformaat
5,0 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten Huawei GR3

  • Fraaie metalen behuizing
  • Onderweg snel internetten dankzij 4G
  • Camera start snel op

Minpunten Huawei GR3

  • Batterij iets aan de kleine kant

Prijsvergelijker Huawei GR3
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
hollandsnieuwe € 17,00 € 0,00 800 500 MB   Tip
Telfort € 20,50 € 0,00 800 500 MB   Bekijk
KPN € 28,00 € 0,00 800 1000 MB   Bekijk
T-Mobile € 28,00 € 0,00 onbeperkt 3000 MB   Bekijk
Vodafone € 34,00 € 0,00 onbeperkt 1500 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei GR3 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
Simpel abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Huawei GR3 in het kort

De Huawei GR3 is een Android-smartphone die je mogelijk snel over het hoofd zou zien. Eén waarvan er dertien in een dozijn zitten. Toch is dat jammer want met de GR3 haal je een metalen alleskunner in huis die niet al teveel kost. Wat we daar allemaal mee bedoelen gaan we hier proberen uit te leggen.

Fraaie unibody met één nadeel

Fabrikanten ontdekken steeds vaker aluminium om hun telefoons van te maken. Huawei heeft het metaal al langer ontdekt en het moet worden gezegd dat de Huawei GR3 er dankzij deze metaalkeuze schitterend uitziet. De aluminium unibody is aan de achterkant licht gebogen en kent een gezandstraalde afwerking wat een fraaie matte look oplevert. De randen zijn verder keurig afgesneden waardoor de GR3 nergens hard aanvoelt. Hij ligt gewoon lekker en dankzij het metaal ook stevig in de hand. De keuze voor een metalen unibody kent overigens ook één nadeel; de batterij is niet verwisselbaar. Bovendien is die met 2.200 mAh wat aan de kleine kant.

Huawei GR3 wit voorkant onderkant rechterzijkant schuin

Compacte alleskunner

Huawei heeft door het toepassen van een 5.0 inch groot scherm de GR3 redelijk compact weten te krijgen. Binnenin ligt een relatief krachtige achtkernige processor die gebaseerd is op een 64-bits ontwerp. Verwacht dus een snel reagerende smartphone waarmee apps snel zijn opgestart en waarop je niet lang hoeft te wachten. Hierbij wordt de Huawei GR3 ook geholpen door de ondersteuning voor snel 4G-internet. Daarmee kun je onderweg razendsnel bestanden downloaden maar ook muziek in de hoogste kwaliteit streamen behoort tot de mogelijkheden. Omdat de Huawei GR3 draait onder Android 5.1 Lollipop kun je al je favoriete apps gebruiken. Dit is echter al wel weer een wat verouderde Android-versie en het is nog onzeker of er ooit een update komt. Bovenop Android past Huawei nog haar eigen Emotion UI 3.1 Lite-schil toe om een en ander wat gebruiksvriendelijker te maken.

Belangrijkste Huawei GR3 specificaties

  • Octa-core processor (MediaTek MT6753T) op 1,5 GHz + 2 GB aan RAM-werkgeheugen
  • 13 megapixelcamera achterop, 5 megapixel camera voorop
  • Ondersteuning voor snel 4G-internet
  • 5.0 inch HD-scherm beschermd door stevig Gorilla Glass
  • 16 GB aan opslaggeheugen uitbreidbaar met microSD-kaartjes

Snelle schieter met gemiddelde selfiecam

Huawei snapt dat een camera in een telefoon vandaag de dag onmisbaar is. De Huawei GR3 is daarom uitgerust met een 13 megapixel camera die bovendien zeer snel foto's kan schieten. De camera beschikt gewoon over autofocus zodat jij je nooit zorgen hoeft te maken of je foto's wel scherp worden. De selfiecamera is met 5 megapixel wel wat kleiner maar in theorie groot genoeg voor scherpe selfies.

Huawei GR3 prijzen

De Huawei GR3 is zowel los als met een abonnement te koop. Voor € 199 ben je al in bezit van een los exemplaar. Inmiddels is er alweer 20 van de verkoopprijs af gegaan en dat is natuurlijk altijd meegenomen. In combinatie met een abonnement behoort trouwens ook gewoon tot de mogelijkheden. Vanaf een bedrag van € 16 per maand heb je bijvoorbeeld al een gratis Huawei GR3. Die prijs geldt overigens wel voor een tweejarig abonnement. Voor een eenjarig abonnement kijk je op deze abonnementpagina, selecteer vervolgens links bovenaan in het zoekscherm voor de optie één jaar. Op diezelfde pagina kun je ook zoeken naar een bepaald aantal sms’jes, minuten en MB’s. Tevens vind je er zoekopties waaronder de 4G-snelheid en een eventueel maximaal maandbedrag. Huawei brengt de GR3 uit in de uitvoeringen: grijs (Grey) en zilver (Silver). Wat opslagruimte betreft is alleen een 16 GB uitvoering beschikbaar. Daar is trouwens wel eenvoudig wat aan te doen door zelf een geheugenkaart (MicroSDHC) bij te plaatsen.


Video over de Huawei GR3

Verstaan doen we het niet maar deze video geeft wel een goed beeld van hoe de Huawei GR3 er in het echt uitziet en wat je ermee kunt!


Concurrenten van de Huawei GR3

Vergelijk de Huawei GR3 met deze producten


Praat mee over de Huawei GR3