HTC One M8 review

Nieuwe One of verbeterde One?


HTC One M8 review

Het nieuwe vlaggenschip van HTC heeft de Nederlandse winkels en ons kritische oog bereikt. De One M8 is een doorontwikkelde One met twee camera's aan de achterzijde waarmee geheel nieuwe mogelijkheden ontstaan.

De HTC One M8 is de opvolger van de One die vorig jaar tot mooiste telefoon werd uitgeroepen. Eén ding hebben ze alvast beter gedaan dan bij de vorige One en dat is de beschikbaarheid direct na de lancering van het toestel. Mooi was de One zeker maar het kon volgens HTC nog beter en daarom kent de One M8 enkele verbeteringen. De unibody heeft een nieuwe finish en is gestroomlijnder dan z'n voorganger.

Net als zijn voorganger moet de M8 het met name opnemen tegen een Samsung Galaxy. De uitgesproken concurrent van de M8 is de Samsung Galaxy S5, maar ook de Xperia Z2 van Sony mag niet vergeten worden. Behalve zijn dubbele camera en metalen unibody heeft de M8 ook de beschikking over een 5.0 inch Full HD-beeldscherm en BoomSound-speakers.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Belsimpel.nl die het toestel op voorraad heeft in de uitvoeringen 'Gun Grey' en Silver.

Wat zit er bij het toestel?

In het platte, vierkante doosje ligt onder het toestel het een en ander aan papierwerk, waaronder een snelstartgids en een velletje met het gereedschap om de lades voor de SIM-kaart en microSD-kaart uit te werpen. In de andere helft van het doosje liggen de USB-kabel met adapter en de in-ear headset met rode, rubberen sleeves in drie maten.

Verder kregen we er een mooi hoesje bij. Helaas nog niet de nieuwe Dot View Case maar wel een strak aansluitend, siliconen omhulsel dat het toestel bij een val van de nodige bescherming zal voorzien.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel