Alcatel One Touch Idol Ultra 6033 review


Alcatel One Touch Idol Ultra 6033 review

Alcatel kennen we vooral van low-end en midrange telefoons. Maar begin dit jaar presenteerde het bedrijf vier high-end telefoons, waaronder de toenmalig dunste smartphone ter wereld; de Idol Ultra.

Een smartphone met een dikte van slechts 6,45 millimeter. Telefoons mogen vandaag de dag weer dun zijn en Alcatel wil daarin voorop lopen. Dat is redelijk gelukt want met 6,45 mm was het ten tijde van z'n aankondiging de dunste telefoon van het moment. Inmiddels gaat die eer naar de Huawei Ascend P6, maar dat mag de pret niet drukken.

Naast dun beschikt de One Touch Idol Ultra over een 4,7 inch AMOLED HD-beeldscherm, een 8 megapixel camera en een 1,2 GHz dualcore processor. De geïnstalleerde Android-versie is 4.1 Jelly Bean. En alhoewel het niet verkeerd is, is het nét te weinig om het op te kunnen nemen tegen een HTC One of Samsung Galaxy S4. Maar in combinatie met het zeer bescheiden prijskaartje moet het mogelijk zijn om potentiële kopers weg te lokken van hun kleinere broertjes als de Sony Xperia L en LG Optimus L7 II. Ook is het een alternatief voor de vlaggenschepen van vorig jaar zoals de Galaxy S III en Xperia T.

Wat zit er bij het toestel?

Voor wat betreft uiterlijk en inhoud van de verpakking van het toestel doet Alcatel One Touch zeker niet onder voor de grotere fabrikanten. In het doosje vinden we behalve het toestel een microUSB-kabel met verloopstekker en een in-ear headset met verloopkabeltje om hem aan te sluiten op de USB-ingang. Als onverwacht extraatje wordt naast de snelstartgids ook een screenprotector meegeleverd. Om het toestel voor je hem gaat gebruiken alvast beter te leren kennen kun je een kijkje nemen op de behoorlijk goed verzorgde site die de fabrikant speciaal ervoor heeft ontwikkeld.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel